پیمان جوامع بومی امریکای شمالی در مقابله با پروژههای انتقال سوختهای فسیلی
سهشنبه هفته پیش، ۵۰ جامعه بومی کانادا و بخشهای شمالی امریکا پیمانی را در شهرهای مونترئال و ونکوور امضا کردند که بر اساس آن از تمامی قدرتشان در مقابله با اجرای پروژههای انتقال سوختهای فسیلی استفاده خواهند کرد.
این پیمان بعد از آن منعقد شد که پلیس به معترضان بومی در ایالت داکوتای شمالی در امریکا یورش برد و سعی کرد تا آنان را از محوطه ساخت خطوط لوله بیرون براند.
این پیمان به شکل مشخص خطوط انتقال نفت از شمال استان آلبرتا به دیگر نقاط کانادا و امریکا را هدف مخالفت خود قرار داده است. این خطوط شامل بر پروژههای خط لوله کیندر مورگان، ترنسکانادا و اندبریج میشوند.
همچنین این پیمان علاوه بر خطوط لوله انتقال نفت و گاز، مخالف حمل و نقل سوختهای فسیلی با خطوط ریلی یا تانکرهای کامیونهاست. نشت سوختهای فسیلی از هر کدام از روشهای حمل و نقل میتواند به شکلی گسترده محیطزیست را آلوده سازد.
این خطوط انتقال سوخت فسیلی، محیطزیستی را نابود میکنند که هزاران سال است مکان زندگی بومیان امریکای شمالی هستند.
پیمانهای متعدد مابین دولتهای انگلستان، کانادا و امریکا با بومیان، حق کشاورزی، شکار و زندگی برای بومیان بر زمینهایشان معین کردهاند.
هرچند به شکل مکرر، هر زمان پروژهای مانند خطوط انتقال سوختهای فسیلی یا سد قرار بوده اجرا بشود، این پیمانها نادیده انگاشته و نقض میشوند.
جوامع بومی پیشتر به شکل جداگانه مخالفت خود با اجرای پروژههای مرتبط به سوختهای فسیلی بر سرزمینهای خود را اعلام کرده بودند و امیدوار هستند با این پیمان، بتوانند به شکلی منسجمتر مخالفتهای خود را پیش ببرند و مانع از اجرای این پروژهها بشوند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.