سوءمصرف موادمخدر در بیسی جان ۷۸۰ نفر را در نیمه نخست ۲۰۱۷ گرفت
شهرگان / سیدمصطفی رضیئی: روزی در بریتیش کلمبیا شب نمیشود، مگر آنکه دهها یا صدها تلفن به ۹۱۱ از سوءمصرف موادمخدر یک نفر دیگر بگویند و به شکل میانگین، همچنان روزی حداقل ۴ نفر جانشان را فدای گستره موادمخدر، بخصوص فنتانل میکنند.
تازهترین آمارهای دولت استانی میگوید که در شش ماه نخست امسال، ۷۸۰ نفر جانشان بدین شکل از دست رفته دیدهاند و این به نسبت مدت مشابه در ۲۰۱۶ میلادی، ۸۸ درصد رشد نشان میدهد.
ولی بریتیش کلمبیا که از بهار سال گذشته در وضعیت اورژانسی بهداشت و سلامت در موضوع سوءمصرف موادمخدر به سر میبرد، در این بحران تنها نیست.
کمی دورتر، دولت استانی آلبرتا، تحلیلگر آماری استخدام کرده است تا بتواند از آمار فزاینده رو به گسترش درگذشت و بستری شدن افراد بهخاطر سوءمصرف موادمخدر سر در بیاورد.
همزمان بریتیش کلمبیا هم سیستم آماری خودش را اصلاح میکند تا شاید بتواند بهتر با این بحران رودررو بشود.
از آن سو در جنوب، دولت فدرال امریکا احتمال اعلام وضعیت اضطراری در همین زمینه را بررسی میکند، بخصوص که آمار درگذشت افراد در امریکا سر به فلک کشیده است.
آمارهای غیر رسمی به کنار، دادههای مرکز ملی برای آمارهای سلامت امریکا میگوید که در نُه ماه نخست سال ۲۰۱۶، موادمخدر خیابانی مثل هرویین یا فنتانل در کنار داروهای مسکن و آرامبخش، مسوول مرگ فراتر از ۳۳ هزار امریکایی بودهاند.
یعنی در هر فصل این سال، ۱۹.۹ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر در امریکا، جانشان را فدای گستره تولیدات موادمخدر کردهاند و در سال ۲۰۱۵، همین آمار در امریکا ۱۶.۷ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود.
امریکا که ۴ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است، برابر آمار گزارش جهانی موادمخدر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷، شاهد ۲۷ درصد مرگهای ناشی از سوءمصرف موادمخدر است.
آمار سازمان ملل میگویند که در هر ۱ میلیون امریکاییتبار ۱۵ تا ۶۴ ساله، سالیانه ۲۴۵ نفر جانشان را در مصرف موادمخدر از دست میدهند.
در مقابل، در مکزیک، چهار نفر در هر ۱ میلیون در سال برای موادمخدر میمیرند.
بریتیش کلمبیا با کمتر از پنج میلیون نفر جمعیت، در ۲۰۱۶ میلادی شاهد ۹۷۸ مرگ بر اثر مصرف محصولات حاوی موادمخدر بود.
در شش ماه نخست سال ۲۰۱۶، در بریتیش کلمبیا ۴۱۴ نفر جانشان را بهخاطر سوءمصرف موادمخدر از دست داده بودند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید