اعطای جایزه الیزابت تایلور به برادران علایی
آرش و کامیار علایی که در زمینه کنترل و آموزش بیماری ایدز فعالیت میکردند در سال ۱۳۸۷ به اتهام تلاش برای براندازی نظام بازداشت شدند و به ترتیب به شش سال و سه سال زندان محکوم شدند
به گزارش بی بی سی، برگزارکنندگان نوزدهمین کنفرانس بین المللی ایدز در واشنگتن جایزه الیزابت تایلور را به آرش و کامیار علایی، دو برادر پزشک ایرانی اعطا کرده اند.
این جایزه در ابتدای افتتاحیه کنفرانس و به وسیله شارون استون، بازیگر هالیوود و فعال اجتماعی به برادران علایی اهدا شد.
خانم استون پیش از اهدای جایزه درباره تلاش های آرش و کامیار علایی در زمینه شناساندن بیماری ایدز و کنترل شیوع آن در ایران صحبت کرد.
جایزه الیزابت تایلور که به احترام تلاش های این بازیگر درگذشته در زمینه شناساندن بیماری ایدز به نام او نامگذاری شده، به افرادی اهدا می شود که به صورت مستقل در زمینه علمی کنترل بیماری ایدز فعالیت می کنند.
این جایزه به طور مشترک به وسیله انجمن بین المللی ایدز و بنیاد تحقیقات ایدز اهدا می شود و امسال برای اولین بار اعطا شد.
دکتر آرش علایی در سخنانی خطاب به حضار گفت که از نظر اخلاقی این جایزه را متعلق به خود نمی داند و آن را متعلق به همه کسانی دانست که در زمینه ایدز فعالیت می کنند.
آقای علایی گفت: “به عنوان پزشک، بسیار خوشحالیم که می بینیم افراد مختلف با نقش های اجتماعی مختلف در زمینه اچ آی وی ایدز فعالیت می کنند و آن را مهم ترین موضوع دوران ما می دانند.”
کامیار علایی هم در سخنانی گفت: “کسانی که مبتلا هستند باید با عدالت، عزت، احترام و مهربانی مداوا شوند.”
او همچنین به بی بی سی فارسی گفت: “همه بیماران مبتلا به ایدز برای زیستن حق مساوی دارند.”
جایزه الیزابت تایلور چهارمین جایزه ای که به پاس تلاش های برادران علایی برای کنترل بیماری ایدز اعطا می شود.
آرش و کامیار علایی که در زمینه کنترل و آموزش بیماری ایدز فعالیت میکردند در سال ۱۳۸۷ به اتهام تلاش برای براندازی نظام بازداشت شدند و به ترتیب به شش سال و سه سال زندان محکوم شدند. کامیار پس از طی سه سال محکومیت آزاد شد و آرش هم چند ماه بعد از او آزاد شد.
دویچه وله نیز از این مراسم طی گزارشی کوتاهی مینویسد:
بنیاد تحقیقات ایدز، جایزه الیزابت تایلور ویژه مبارزه با این بیماری را به آرش و کامیار علایی دو پزشک ایرانی اهدا کرد. برادران علایی در ایران به اتهام “براندازی نرم” به سه و شش سال حبس محکوم شده بودند.
در کنفرانس جهانی ایدز که از روز یکشنبه ۲۲ ژوئیه درواشنگتن آغاز شده است، اولین جایزه بنیاد تحقیقات ایدز amfAR به نام “الیزابت تایلور” توسط شارون استون هنرپیشه سرشناس هالیوود به برداران علایی اعطا شد.
بنیاد غیردولتی تحقیقات ایدز در سال ۱۹۸۵ تاسیس شد و تا کنون بیش از ۳۴۰ میلیون دلار در زمینه مبارزه با بیماری ایدز و پیشگیری از ابتلا به ویروس HIV سرمایهگذاری کرده است.
یکی از حامیان این بنیاد، الیزابت تایلور هنرپیشه سرشناس بود که به همین دلیل پس از مرگ او در سال گذشته جایزهای به نامش از سوی این بنیاد به کسانی که در زمینه مبارزه با ایدز فعالیت میکنند، اهدا میشود.
دکتر آرش علایی متخصص ایدز و اعتیاد و یکی از بنیانگذاران کلینیکهای مثلثی برای درمان ایدز و اعتیاد و هپاتیت در ایران است.
آرش علایی به همراه برادرش کامیار علایی در سال ۲۰۰۴ میلادی، ۱۳۸۳ شمسی موسسه غیر دولتی پارس را بنیانگذاری کردند که در زمینه پژوهشهای ایدز و اعتیاد فعالیت میکرد.
این مؤسسه به صورت خیریه و با کمکهای مردمی اداره میشد و کار اصلی آن حمایت از خانوادههای زندانیان معتاد و نیز کمک به ترک اعتیاد این زندانیان پس از خروج از زندان بود.
آرش و کامیار علایی پنجم تیرماه ۱۳۸۷ از سوی ماموران امنیتی دادگاه انقلاب بازداشت شدند. این دو پزشک به اتهام براندازی نرم به ترتیب به شش و سه سال حبس محکوم شدند.
کامیار علایی پس از تحمل دو سال و نیم حبس آزاد شد. آرش علایی نیز شهریور ماه ۱۳۹۰ پس از اعتراضات جهانی به ادامه بازداشت او آزاد شد.
در سال ۲۰۱۱ نیز جایزه بهداشت جهانی و حقوق بشر جاناتان من (Jonathan Mann Award for Global Health and Human Rights) به خاطر فعالیتهای برادران علایی در رسیدگی به اشخاص مبتلا به اچ آی وی در ایران به آنها اعطا شد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید