تجمع کارگران «کیان کُرد» در مقابل این کارخانه در شهرستان ملایر
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه «کیان کُرد» صبح امروز (۳۰ دی ماه) در اعتراض به ۶ ماه تأخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود؛ مقابل این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران میگویند؛ جدا از مطالبات مزدی، کارفرمای «کیان کُرد» به دلیل شرایط بد اقتصادی، عیدی سالهای ۹۵ و ۹۶ آنها را نپرداخته است. همچنین پرداخت هزینه بازنشستگی تعدادی از کارگرانی که در آستانه بازنشستگی براساس قانون مشاغل سخت و زیانآور قرار دارند، از دیگر مطالبات کارگران عنوان شده است.
از قرار معلوم کارخانه «کیان کُرد» که یکی از شرکتهای معتبر در تولید پارچه استخوانبندی تایر در کشور است که از سالهای قبل به دلیل کمبود نقدینگی در پرداخت مطالبات کارگران با مشکلاتی روبرو بوده است.
در این واحد صنعتی؛ حدود ۲۵۰ کارگر مشغول بهکار هستند و از قرار معلوم تأخیر در پرداخت مطالبات مزدی، آنها را در شرایط بد معیشتی قرار داده است.
غلام کارگر (رئیس اداره تعاون کار رفاه اجتماعی شهرستان ملایر) با تأیید خبر تجمع اعتراضی کارگران کیان کرد، گفت: در حال حاضر در محل اعتراض کارگران کیان کرد هستم و از نزدیک پیگیر مطالبات آنها هستم.
رئیس اداره کار ملایر در ارائه توضیحات بیشتر، آن را به زمان دیگری موکول کرد.
در ادامه گزارش گویا نیوز را به نقل از کیهان لندن با عنوان: «تظاهرات پراکنده در رباط کریم؛ شعار ضدنظام در تجمعات کارگری؛ ترس کودکان اهواز از کارون!» میخوانید.
– رژیم همچنان با بازدید کمیتههای پیگیری از بازداشتگاهها موافقت نکرده و خانوادهها نگران سرنوشت عزیزان خود هستند.
-خانوادههای زیادی در شهرهای کوچک و بزرگ پشت زندانها بلاتکلیف هستند و از سرنوشت فرزندان خود خبر ندارند.
– بار روانی افزایش تلفات و کشتهها بر ذهن مردم بهخصوص کودکان بیشتر شده؛ خبر رها کردن اجساد در رودخانه کارون کودکان را وحشتزده کرده است.
– رژیم به شدت نگران خیابانها در بهمنماه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است بهویژه آنکه بدنهی خود نظام نیز به شدت ریزش کرده است.
با وجود تهدیدها و مقابله شدید نیروهای امنیتی با برگزاری هرگونه تجمع در سرتاسر ایران، گروهی از مردم شهرستان رباطکریم در جنوب تهران در اعتراض به وضعیت معشیتی و گرانیها دست به اعتراض زدند.
ظهر شنبه، ۳۰ دیماه، فیلمهای کوتاهی از تظاهرات پراکنده اهالی رباطکریم در خیابانها منتشر شد که بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشت. معترضان شعار میدادند، «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز» و «حسین حسین شعارشون، دزدیه افتخارشون».
این اعتراض که بدون هیچ فراخوان قبلی صورت گرفت یکبار دیگر نشان میدهد که تنها به زور گلوله و باتوم است که جلوی اعتراضات خیابانی مردم گرفته شده است.
وعدههای دولت حسن روحانی برای رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم از شروع اعتراضات تا کنون هیچ یک عملی نشده و روزانه بر شمار کارگرانی که حق و حقوق عقب افتاده خود را مطالبه میکنند بیشتر میشود.
کارگران فاز ۱۴ شرکت «احداث» بندر کنگان در استان بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت شش ماه حقوق دست به اعتراض زدند.
کارگران کاغذ پارس هفتتپه به دلیل کم شدن پایه حقوق خود در محوطه این کارخانه تجمع کردند و شعار دادند: «داعشی حیا کن، کاغذ پارس رها کن».
گروهی از مردم مقابل شرکت «توسعه نیشکر امیرکبیر» در اهواز نیز تجمع کردند با پلاکاردهایی در دست که روی آنها نوشته بود «ما بومی هستیم، شورشی نیستم، فقط کار خواستیم» ولی پلیس ضد شورش با باتوم آنها را مورد ضرب و شتم قرار داد.
در اردبیل با وجود سرمای شدید و بارش برف گروهی از مردم روز شنبه در مقابل استانداری این شهر تجمع کردند.
در جعفرآباد مغان صاحبان ماشینهای شرکت «سازنده آریسلان» و در چالوس جنگلداران در اعتراض به وضعیت خود دست به تجمع زدند.
در شبکههای مجازی مراسم تلخ سوگواری حسین ترکاشوند یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری منتشر شد. خانواده او در حالی بر مزار این جوان ۲۳ساله در کرج حاضر شدند که پیکرش مخفیانه توسط سپاه دفن شد.
شهیندخت ملاوردی، معاون امور حقوق شهروندی حسن روحانی گفته است این معاونت و همینطور فراکسیون امید مجلس برای بازدید از بازداشتگاهها از جمله زندان اوین درخواست ارائه دادهاند اما هنوز با آن موافقت نشده است.
گزارشهای دریافتی از نقاط مختلف کشور حاکی از آن است که فشار بر خانوادههای زندانیان سیاسی و جانباختگان برای عدم مصاحبه آنها با رسانهها همچنان ادامه دارد.
حسینعلی امیری معاون پارلمانی حسن روحانی در مورد شکایت خانوادههای برخی از بازداشتشدگان از بدرفتاری با آنها و طرح این شکایات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت که ۴۳ نفر از نمایندگان مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت زنان بازداشت شده هستند.
از همدان خبر رسیده که تعداد زیادی از بازداشتیها را از شهرهای مجاور به زندان مرکزی شهر منتقل کردهاند و آنها به اصطلاح تفهیم اتهام شدند و به برخی از آنها اتهام «محاربه» زده شد که مجازات آن مرگ است. دستکم ۳۹نفر از بازداشتشدگان اعتراضات روزهای گذشته در شهرستانهای اسدآباد و تویسرکان از توابع استان همدان به زندان مرکزی این شهر منتقل شدهاند.
در مورد وضعیت جانباختگان و خانوادههای آنها اخبار تلخی به گوش میرسد. پدر دانشجوی مهندسی مریم (فروزان) جعفرپور ۲۷ساله که در تظاهرات اخیر بازداشت شده بود میگوید، پیکر دخترش پس از کالبدشکافی به خانواده تحویل داده شده است.
آثار سرکوب و کشتار مردم در بعضی از شهرها امنیت روانی را بهویژه از کودکان کم سن و سال سلب کرده است؛ در اهواز بعضی خانوادهها مطرح میکنند که از وقتی فرزندان آنها شنیدهاند رژیم اجساد را در رود کارون میاندازد آنها از ترس حتی حاضر نیستند نزدیک رودخانه شوند.
خانوادههای زیادی در شهرهای کوچک و بزرگ پشت زندانها بلاتکلیف هستند و از سرنوشت فرزندان خود خبر ندارند. آنها نگران جان عزیزانشان در زندان هستند بهخصوص آنکه قضیه خوراندن اجباری قرصهای روانگردان و متادون باعث وحشتشان شده است.
از این خانوادهها نه تنها دلجویی نمیشود بلکه هم مسئولان و هم افراد وابسته به دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب نظام روی زخمشان نمک میپاشند. سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با وبسایت «زیتون» با «بیاساس» خواندن ادعای محمود صادقی مبنی بر خوراندن قرص اجباری به زندانیان، حال زندانیان را حتی خوب توصیف کرده و مرگ شماری از آنان در بازداشت را ناشی از «دق کردن به دلیل احساس گناه» دانسته است!
تصاویری از منابع غیررسمی منتشر شده که ادعا میکنند ۱۲۰ تن از نیروهای حشدالشعبی عراق، وابسته و آموزشدیدهی سپاه قدس، وارد خاک ایران شدهاند که احتمالاً برای تقویت نیروهای امنیتی است. شهروندان برای ادامهی تظاهرات خیابانی در بهمنماه که مصادف با سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است فراخوان دادهاند و رژیم به شدت نگران وضعیت خیابانهاست بهخصوص آنکه گزارشهای زیادی نیز مبنی بر ریزش نیروهای بسیج و سپاه منتشر شده است که خود و خانوادههایشان به شدت و از همه نظر از جمله اقتصادی تحت فشار رژیم و شرایط موجود در کشور قرار دارند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید