نخستین حضور یک پینگپنگباز زن ایرانی در المپیک
ندا شهسواری سهمیه المپیک ۲۰۱۲ در لندن را کسب کرد. این برای نخستین بار در تاریخ تنیس روی میز ایران است که یک ورزشکار زن به بازیهای المپیک راه مییابد. در رقابتهای تنیس روی میز مردان هم نوشاد عالمیان المپیکی شد.
در پی برگزاری رقابتهای انتخابی کسب سهمیه المپیک ۲۰۱۲ لندن در منطقه آسیای میانه که به میزبانی تهران برگزار شد، ندا شهسواری، بازیکن جوان ایرانی، توانست در بازی پایانی مقابل حریف قزاقستانیاش با نتیجه ۴ بر یک به پیروزی دست یابد.
شهسواری قبلاً از یلنا شاگارووا شکست خورده بود اما با تمرینات مستمر، حضور در اردوهای بینالمللی و رفع نواقص تکنیکی انتقام شکست قبلی را از این حریف سرشناس گرفت. جالب آنکه رتبه جهانی شاگارووا ۱۷۸ پله از شهسواری بالاتر بود.
ندا شهسواری با رنکینگ جهانی ۶۰۹ مقابل شاگارووا با رنکینگ ۴۳۱ جهان برتری محسوسی داشت. شهسواری فقط یک شکست را در روز دوم بازیها مقابل سعیده خوسووا از قرقیزستان متحمل شد. او اما در سایر بازیها پر صلابت ظاهر شد و حتی توانست با نتیجه ۴ بر یک از سد گلچهره خوسینووا از قزاقستان عبور کند.
ناتالیا اسلادکووا از قزاقستان نیز از دیگر مدعیان قهرمانی بود که وی نیز در رقابتی نزدیک با حساب ۳ بر ۴ مغلوب شهسواری شد.
واکنش سرمربی
سیما لیموچی، سرمربی تیم ملی پینگپنگ زنان ایران که از کسب این موفقیت بسیار خوشحال بود، گفت: «بازیکنان ما نسبت به روز اول مسابقات ۸۰ درصد تغییر کردند، زیرا وقتی با مشاهده فیلمها به واقعیت بازی حریفان پی بردند، بهتر توانستند مقابل آنان بازی کنند. شهسواری دو ماه پیش در رقابتهای کاپ فجر گلستان با نتیجه ۴ بر ۳ مقابل حریف قزاق خود شکست خورده بود، اما اکنون توانست به پیروزی ۴ بر یک مقابل حریف قدرتمند خود دست یابد و این نشانگر پیشرفت فراوان بازیکنان ایران در این مدت است.»
لیموچی که خود قهرمان سابق پینگپنگ دختران ایران است، در ادامه گفت: «اگر بازیکنان ایران در تورنمنتهای بیشتری شرکت کنند، با تیمهای قویتر نیز نمایش زیبایی را نشان خواهند داد.»
ندا شهسواری پس از کسب سهمیه المپیک لندن گفت: «از کسب این قهرمانی و سهمیه المپیک بسیار خوشحالم. با این سهمیه موقعیت پینگپنگ بانوان ایران تغییر کرد و خوشحالم اولین زن پینگباز هستم که سهمیه میگیرم. این پیروزی بزرگ نه تنها برای من که برای همه بانوان ایرانی است.»
ملیپوش المپیکی پینگپنگ ایران اضافه کرد: «تلاش میکنم تا با برنامهریزی مناسب در المپیک هم خودم را نشان دهم.»
فدراسیون پینگپنگ ایران اعلام کرده است که برای ارتقای دانش فنی تیم زنان ایران یک مدرس آلمانی به ایران میآید تا در آکادمی بینالمللی تنیس روی میز تهران به تدریس بپردازد. خانم اوا گلر قرار است در اردوی تیم ملی دختران ایران نیز حاضر شود و نحوه تمرینات ملیپوشان را زیر نظر بگیرد.
عالمیان هم المپیکی شد
نوشاد عالمیان در رقابتهای مردان توانست ۴ بر یک بر محمدرضا اخلاقپسند، با تجربهترین بازیکن ایرانی حاضر در رقابتها، غلبه کند و سهمیه المپیک لندن را دریافت کند.
اخلاقپسند در جایگاه دوم قرار گرفت و پوریا عمرانی ۱۶ ساله سوم شد. نیما عالمیان ۱۷ ساله نیز در رده چهارم قرار گرفت.
عمرانی که جوانترین بازیکن حاضر در این رقابتها بود، از طرف محسن اسلامی و امیر احتشامزاده، قهرمانان اسبق تیم ملی تنیس روی میز ایران، به عنوان بازیکن اخلاق مورد تقدیر قرار گرفت.
سایت فدراسیون جهانی در گزارش خود که قبل از اتمام رقابتها منتشر شد، با تمجید از عملکرد قهرمان جوان ایرانی نوشت: «نوشاد عالمیان با قرار گرفتن در رده ۱۵ جوانان در رنکینگ اخیر جهانی، از ابتدای بازیها مجوز خود را برای المپیک قطعی میدانست. هیچکدام از بازیهایش طولانی نشدند و به گیم هفتم نرسیدند. او فقط یک گیم را مقابل آلبرت شیریف از دست داد.»
محمد زارعپور، رئیس فدراسیون پینگپنگ ایران، امیدوار است ایران بتواند در رقابتهای آتی سهمیههای خود را افزایش دهد: «دو مسابقه کسب سهمیه دیگر را هم پیش رو داریم که یکی در قطر و دیگری در هنگکنگ خواهد بود که در آنها هم دو سهمیه المپیک توزیع میشود و امیدواریم باز هم بتوانیم سهمیه بگیریم.»
پیش از این از تنیس روی میز ایران ابراهیم علیدخت در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون حضور داشت. او اولین ورزشکار پینگپنگ تاریخ ورزش ایران در رقابتهای المپیک است.
مجید احتشامزاده در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، محمدرضا اخلاقپسند در المپیک ۲۰۰۴ آتن و افشین نوروزی نیز در المپیک ۲۰۰۸ حضور داشتند. به این ترتیب نوشاد عالمیان پنجمین پانگپنگبازی است که به نمایندگی از ایران، رقابتهای المپیک را تجربه خواهد کرد.
[دویچه وله]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید