آیا موج جدید جاسوسان جمهوری اسلامی در راه است؟
انتشار اسناد تازهای از روند تربیت و استخدام جاسوس به وسیله دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی در آفریقای جنوبی که شبکه الجزیره آن را رسانهای کردهاست، نشان میدهد مقامات ایران در صدد بسط نفوذ اطلاعاتی خود در خارج از ایران است.
اسناد محرمانهای که در اختیار شبکه خبری الجزیره قرار گرفته است، نشاندهنده تلاشهای گسترده ایران برای بهرهگیری از کمپانیهای گوناگون و نیز کانالهای دیپلماتیک برای دورزدن محدودیتهای اعمالشده از سوی غرب است تا بتواند از راههای گوناگون مواد مورد نیاز خود برای تولید تسلیحات و صنایع دیگر را تامین کند. این اطلاعات در سندی ۱۲۸ صفحهای با عنوان «تحلیل اهداف عملیاتی» گرد آمده٬ که در آن نام چندین نیروی اطلاعاتی ایرانی با جزئیاتی نظیر آدرس، شماره تلفن و نام اعضای خانواده آنها ذکر شده است. الجزیره نام همه این افراد را از اسناد بیرون کشیده تا از هویت آنها حراست کند.
پیش از این بارها فعالان مدنی و سیاسی ایرانیتبار در خارج از کشور بسیاری از مسئولین دفاتر نمایندگی ایران را به انجام اعمال اطلاعاتی و جاسوسی در پوشش دیپلماتیک متهم کرده بودند.در موارد متعددی پناهندگان ایرانی خصوصا در کشورهای اروپایی از اینکه به وسیله برخی رابطین سفارت جمهوری اسلامی در کشور محل اقامت خود مورد رصد و جاسوسی قرار گرفته بودهاند، شکایت داشتهاند. در آمریکا نیز گروه متعددی ایرانیان ساکن در شهرهای لسآنجلس، نیویرک و واشنگتندیسی بارها از اینکه برخی اخبار و اطلاعات خصوصی آنها در اختیار مقامات امنتی ایران بودهاست، گزارش کرده اند.
موج جاسوس هراسی در میان ایرانیان اروپا در پی وقوع سلسله ترورهای شخصیتهای سیاسی در خلال دهه ۱۹۹۰ میلادی به اوج رسید که در آن گروهی از فعالان سیاسی و مدنی جامعه ایرانی که از منتقدان شناخته شده جمهوری اسلامی بودند به وسیله عوامل این دولت در خاک اروپا ترور شدند.
در آمریکا نیز همواره جامعه ایرانیان ساکن در این کشور از بدبینی ناشی از نفوذ برخی افراد که در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی حاضر به فروش اطلاعات آنها هستند، رنج بردهاست. این فوبیای جاسوس هراسی در بخشهایی از جامعه تا آن حد گسترده بوده که بسیاری از تازه واردین تا مدتها در مظان اتهام جمعی قرار داشتهاند.
از سوی دیگر نفوذ پر رنگ برخی وابستگان سببی و نسبی مقامات جمهوری اسلامی در مناسبات تجاری آمریکا و دسترسی آسان آنها به اقامت دائم این کشور و انباشت سرمایههای کلان در اختیار گروههایی از این افراد، همواره به برخی شایعات در این خصوص دامن زده است.
اسناد تازه منتشر شده سازمان ضد اطلاعاتی آفریقای جنوبی متضمن این حقیقت است که سیاست استفاده از جاسوس برای جمهوری اسلامی در راستای پیشبرد اهداف این حکومت همواره دنبال شده است، اما به تازگی این سیاست با شدت بیشتری در دستور کار دیپلماسی ایران قرار گرفته است.
[خبرگزاری ایرانشهر]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید