اتهام مشارکت در قتل برای سعید مرتضوی
با نگاهی به پرونده زهرا کاظمی آنچه نمایان است، آیین دادرسی کیفری درباب احضار و جلب متهم به درستی انجام نشده است. بنده در جریان جزییات پرونده این خبرنگار پارلمانی و کانادایی هستم.
ایشان در مقابل زندان اوین هنگام عکسبرداری از خانوادهایی که آنجا تجمع کرده بودند، بازداشت و به زندان برده شد. اگر آیین دادرسی کیفری به درستی اجرا می شد او با وکیل خود برای ارائه توضیحات احضار میشد و پرونده اینگونه شکل و روال قانونی خود راآغاز میکرد و هیچ یک از این وقایع رخ نمی داد.
اکنون که وزیر اطلاعات سابق اذعان داشتهاند زهرا کاظمی جاسوس نبوده و با اصرار دادستان وقت سعید مرتضوی در بازداشت مانده است، نشان ازعدم اجرای قانون در مورد این خانم دارد که خود تخلف بوده و جایگاه قانونی برای رسیدگی دارد. نباید فراموش کرد که طبق قوانین جزایی ما آمر دارای مسئولیت است و نمی تواند از تبعات تصمیمات اشتباه خود شانه خالی کند. اینکه گفته میشود در زمان دستگیری زهرا کاظمی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، یعنی همان شکنجهو معنای دیگری ندارد.
قانون درخصوص برخورد با متهم، روشن و واضح است و هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار منع قانونی دارد.
همچنین در بحث ممانعت از ارائه خدمات پزشکی نیز شخص سعید مرتضوی باید با اتهام مشارکت در قتل زهرا کاظمی مورد بازخواست قضایی قرار گیرد. این پرونده امکان اعاده دادرسی را دارد و باید به بخش های مختلف تخلفات روی داده در آن زمان رسیدگی شود.مشکل اینجاست که ماشاهد عدم اجرای درست قانون آیین دادرسی کیفری در زمان جلب و احضار و بازپرسی افراد هستیم و انحای مختلف این تخلفات رخ میدهد که لزوما عمدی نیز نیستند اما تبعات منفی در رسیدگی عادلانه ایجاد میکنند.
سنگین ترین قرار کیفر زندان است و در دادسرا میتوان درخصوص بسیاری متهمان قرارهای سبکتری ازجمله التزام به حضور در دادگاه،قرار کفالت، وثیقه و… تعیین کرد.
اینکه در ابتدای امر فردی بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار بگیرد نتیجهاش می شود پرونده زهرا کاظمی که بعد ازسالها همچنان مورد مناقشه است.
[روزنامه قانون]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید