ثبت رکورد دختر آبهای ایران، محصور در سلایق مسئولان ورزش کشور
ثبت رکورد شنا در آبهای آزاد «الهام سادات اصغری» با مشکل عدم تأیید از طرف وزارت ورزش روبرو شده است! بنا به گزارش سایت عصر ایران الهام سادات اصغری که اولین زن شناگر رکورددار ایران و بنیانگذار مسابقه آبهای آزاد بانوان در ایران موفق شده تا ۱۸ کیلومتر را بدون توقف شنا کند. او که در این برنامه از پوشش کامل اسلامی استفاده کرده و ناظران قانونی نیز در تمام مدت همراه وی بودهاند اکنون سر در گم عدم ثبت رکورد خود در وزارت ورزش کشور است.
به گزارش سایت عصر ایران استدلال مسئولان ورزش و از جمله معاونت ورزش بانوان وزارت ورزش این است که چون قبل از این چیزی به اسم «لباس شنای آزاد بانوان» در وزارت ورزش تصویب نشده، لباس خانم اصغری هنگام شنا در دریا هر قدر هم اسلامی بوده باشد، از نظر آنها مورد قبول نیست و ثبت این رکورد، از لحاظ شرعی مشکل دارد!
«الهام سادات اصغری» با اشاره به این که تاکنون مراحل اداری ثبت رکورد شنای ۱۸ کیلومتری او نتیجهای در پی نداشته، میگوید: «مسوولان وزارت ورزش به من گفتند که باید ثبت این رکورد را فراموش کنم.»
الهام اصغری با بیان این که لباس ابداعی او کاملاً پوشیده است و ناظران نیز آن را تأیید کرده بودند گفت: «پوشش من به اندازه یک لباس فضانوردی آزاردهنده و سنگین است و اگر همین الان این لباس را به تن آقای رضازاده کنند و از او بخواهند وزنه بزند، همان لحظه دوباره از این رشته خداحافظی می کند.»
شناگر رکوردشکن ۳۲ ساله با تاکید بر این که شنای مسیر ۱۸ کیلومتری کار سادهای نبوده که اکنون بتواند از کنار آن به راحتی بگذرد، تصریح میکند: «من وقتی ساعتها در دریا شنا میکنم و تسلیم امواج نمیشوم، برایم قابل پذیرش نیست که حالا در مقابل تصمیمات و نظرات شخصی برخی مسوولان سر فرود بیاورم، به همین دلیل همچنان در حال پیگیری حق قانونی خودم هستم چون رکورد من قانونی بوده و باید ثبت شود.»
رکورد قبلی الهام در سال ۱۳۸۷، شنای ۱۲ کیلومتر در آبهای دریای خزر بوده که با شنای کرال سینه در آن ۲۴۰ هزار بار دست زده است. از آنجایی که در ایران مسابقات آبهای آزاد تنها برای مردان وجود دارد؛ سختیهای چنین کاری را برای وی دوچندان کرده اما او همچنان امیدوارانه توانسته این بار رکورد خود از ۱۲ کیلومتر را به ۱۸ کیلومتر ارتقاء دهد. او در واقع نخستین زن مسلمانی است که توانسته این رکورد را از خود به جای بگذارد. الهام بارها و بارها هدف خود از انتخاب ورزش سنگینی چون شنا در آبهای آزاد را معرفی ورزش بانوان و حضور پررنگ دختران ورزشکار در صحنههای ورزشی اعلام کرده است. وی در مصاحبهای با روزنامه اعتماد در پاسخ به سؤالی مبنی بر هدف و انگیزهات از رکورد زدن چیست؟ میگوید: میخواهم همه بدانند که بانوان کشور ما اگر امکانات لازم را برای پیشرفت داشته باشند میتوانند در تمام عرصههای زندگی رکورددار باشند… فقط میخواستم اعلام کنم استعدادهایی هستند که باید به آنها اهمیت داده شود. زنان جامعه ما، مادران خانوادههایی هستند که اجتماع را تشکیل میدهند و مادران، ستون اصلی در هر خانواده به شمار میروند. اگر هر زنی در خانواده با ورزش مورد علاقه خود آشنا شود و استعداد او پرورش یابد با شادابی و روحیه خوبی که از ورزش کردن به دست میآورد، میتواند در استحکام و بالا رفتن روحیه آن خانواده مؤثر باشد.
الهام سادات اصغری به عنوان رکورددار شنا در آبهای آزاد درباره احساسش از شنا کردن نیز میگوید: «همین که زیرپایم خالی است اما به خودم متکی هستم احساس رضایت می کنم.»
با توجه به اینکه رکورد مردان ایرانی در این رشته از ۱۰ کیلومتر تجاوز نکرده و الهام سادات اصغری با این کار به نحوی رکورد کشوری این رشته را تا میزان قابلتحسینی، بهبود داده انتظار میرود تا مسئولان ورزش کشور از چنین موفقیتی به خاطر منافع ملی هم که شده به آسانی نگذرند و آن را قربانی علایق و خواستههای شخصی خود نکنند. هرچند کار الهام چنان بزرگ و بهیادماندنی بوده که هم اکنون نام وی را در بسیاری از محافل برجسته بینالمللی ورزشی بر سر زبانها انداخته اما انتظار میرود تا مسئولان کشورمان نیز چشم خود را بر روی چنین موفقیت بزرگی نبندند.
در غیر این صورت جامعه مدنی زنان، در حمایت از این زن ورزشکار ایرانی میتواند با نامهنگاری با فدراسیون بینالمللی شنا و شکایت نسبت به چنین ظلمی در حق یک دختر ایرانی ورزشکار، به این مسئله اعتراض کند.
[مدرسه فمینیستی]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید