جهان در هفتهای که گذشت
جهان در هفتهای که گذشت اصلاً حال خوشی نداشت. با اینکه در قسمتهای زیادی از دنیا خون و خونریزی از قوزک پا هم فراتر میرفت اما هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و کماکان «ایشان» ظهور نکرد.
گزارشاتی پررنگ حاکی است که بارش برف سنگینی که در وسط بهار عربی شروع به باریدن کرده بود همچنان ادامه دارد. طبق این گزارشات، سنگینی این برف در لیبی و تونس و مصر به حدی است که بازگشت زمستانی سخت، در این مناطق، حتمی است.
در هفتهای که گذشت اتحادیه عرب تشکیل جلسه نداد. این اتحادیه که در آغاز درگیریها در سوریه چپ و راست تشکیل جلسه میداد حالا مدتی است دچار افسردگی شده و ساکت است. نظافتچی جلسه در اظهار نظری خصوصی که هیچ یک از خبرگزاریهای معتبر آن را تأیید نمیکنند گفت که فعلاً تا اطلاع ثانوی سران عرب برای سوریه خط و نشانِ جدیدی نمیکشند و کشیدن چنین خط و نشانهایی را موکول کردهاند به توافقهای قدرتهای برتر و سرتر جهان. نظافتچی مذکور در پاسخ به سئوال من که پرسیدم این قدرتهای برتر و سرتر چه مرگشان هست که در مقابل مرگ اینهمه آدم ککشان نمیگزد، شانههایش را بالا انداخت و گفت: “من یک آبدارخانهچی هستم چرا این سئوالها رو از من میپرسی؟”
در هفتۀ گذشته مسئولین استان سیستان بلوچستان در یک اقدامِ انقلابیِ تلافیجویانه، شانزده جوان بلوچ را در زندان زاهدان حلق آویز کردند و بدینسان مشت محکمی به دماغ گروه”جیشالعدل” زدند که در مرز سراوان اقدام به کشتن هفده مرزبان کرده بود. گزارشات رسیده از بی بی سی و سایر سایتهایی که دستشان به دهانشان میرسد حاکی است این مشت به دماغ گروه مذبور اصابت نکرده و آنها همچنان با دماغی پر باد در حال ارد دادن و کشیدن خط و نشان هستند. (نقلِ به معنا.)
در همین ارتباط گزارشهای رسیده حاکی است که ممکن است در روزهای (و یا شاید هم شبهای) آینده در سایر نقاط سنی نشین که هیچ گروه “جیشالعدلی” وجود ندارد چنین مشتهایی توسط نظام بر زندانیان سیاسی نواخته شود تا نرمش قهرمانانه، خرجِ خارج خود را در بیاورد و اینطور نباشد که به قدرتهای شیطانیِ خارجی بی هیچ دست آوردی داخلی، امتیاز داده شود.
بر اساس اخبار گزارش نشده میتوان اعلام کرد که در این هفته نیز بیش از صد رهبر جهان قدمی برای بهبود وضع زندانیان سیاسی برنداشتند. به نظر میرسد سایر رهبران چند قدم هم به عقب برداشته باشند.
در اروپا، اروپاییها هنوز ماندهاند که در مورد شنود تلفن خانم مرکل چه عکسالعملی نشان بدهند. خود خانم مرکل انگار چون میداند این شتر درِ خانۀ همه خوابیده بیشتر دارد فکر میکند که چه گفته و از کجا تا کجایش را شیطان بزرگ شنیده.
هیچ یک از خبرگزاریها نظرِ به خصوصی از خانم مرکل منتشر نکردند اما سایت بی بی سی گزارش داد که «امیرزی سنگین» وزیر مخابرات افغانستان درباره شنود تلفنی شهروندان افغان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا، گفت در صورتیکه این کار انجام شده باشد عکسالعمل افغانستان جدی خواهد بود. عدهای میگویند آقای امیرزی سنگین، سنگینتر بود که چنین اظهار عقیدهای نمیکرد اما برخی به شدت نگرانند که اگر او تهدید خود را عملی کند تا هفت شنبۀ آینده چه بر سر جهان خواهد آمد.
در هفتۀ گذشته در هریک از کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا دو مقام بلند پایه راجع به غنی سازی اورانیوم در ایران اظهار نظر کردند. مقامهای اول که پایههایشان قدری بلندتر بود و اوایل هفته اظهار نظر کردند از مفید بودن مذاکرات هستهای داد سخن دادند.
دومین مقامات که بلند پایه بودند اما پاهای کوچکتری داشتند اواخر هفته اظهار نظر کردند و تاکید داشتند که اصلاً تا جمهوری اسلامی دست به عمل نزند بی خیالِ شامورتی بازیهایی که تا حالا دیدهایم.
آیا جهان تا هفتۀ آینده اوضاع بهتری خواهد داشت؟
آیا به بُزکهای خودمان بگوییم که نمیرند چون بهاری در راه است؟
از کجا آمدهایم و به کجا خواهیم رفت؟
اینها جزو دهها سئوالی هستند که من هم چون شما همیشه از خودم میپرسم و جوابشان را هنوز پیدا نکردهام.