در پی افشاسازی هشت صبح، مداخله رسانهای ایران بررسی میشود
آویزه آزاد – هشت صبح، کابل
سه شنبه ۲۴ اسد/مرداد ۱۳۹۱
پس از آنکه ۸صبح (روزنامه پر تیراژ چاپ کابل) تلاشهای ایران برای ایجاد اتحادیهای خبرنگاری را افشا ساخت، مجلس نمایندگان به کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی این مجلس دستور داده است، تا چگونگی مداخلهی رسانهای ایران را که با ایجاد اتحادیه خبرنگای همراه بوده است، مورد بررسی قرار دهد.
۸صبح، دوشنبه هفتهی پیش، افشا ساخت که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ضیافت افطاری شام جمعه، ۱۳ اسد، در سفارت آن کشور در کابل، از نمایندگان شماری از رسانهها خواسته است تا یک اتحادیه خبرنگاری همسو با ایران تشکیل دهند.
در این مهمانی که از سوی رایزن فرهنگی سفارت ایران ترتیب شده بود، جواد محسنی از تلویزیون تمدن، ضیا دانش از تلویزیون نور، رضوانی بامیانی، جعفری کندزی، حسینی مزاری، مدیرمسوول روزنامه انصاف و نماینده آیتالله مکارم شیرازی در افغانستان، ذکی از روزنامه شاخص، نماینده تلویزیون کوثر، حیدری از هفتهنامه رشد، محمدحسین جعفری، فصیحی مدیرمسوول صحیفه و ذکریا راحل از تلویزیون آیینه شرکت داشتند.
در این نشست ناصر جهانشاهی، رایزن فرهنگی سفارت ایران از خبرنگاران افغان خواسته است تا در راستای اهداف مشترک متحد شوند.
آقای جهانشاهی، درکنار پذیرفتن تمویل این اتحادیه، به خبرنگاران گفته است که باید یک اتحادیه خبرنگاری ارزشمحور شکل گیرد.
در این ضیافت همچنین فیصله شد تا رضوانی بامیانی، بهعنوان رییس این اتحادیه، جواد محسنی رییس تلویزیون تمدن، بهعنوان معاون اول و ذکریا راحل بهعنوان معاون دوم ایفای وظیفه کنند.
با آنکه برخی از نهادهای حمایتکنندهی رسانهها در کشور پیش از این نسبت به ایجاد اتحادیهای خبرنگاری از سوی سفارت ایران در کابل ابراز نگرانی کرده بودند، اما این موضوع روز گذشته به محکومیت جدی از سوی مجلس نمایندگان مواجه شد.
ساهره شریف، یک عضو کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی مجلس نمایندگان در نشست روز گذشتهی این مجلس گفت که وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان در نشست شورای عالی رسانهها که به روز یکشنبه برگزار شد نیز، اعتراف کرد که سفارت ایران شماری از خبرنگاران افغان را به آن سفارت فراخوانده و چگونگی ایجاد و ترکیب اتحادیهی خبرنگاری را با آنان مشورت کرده است.
این عضو مجلس نمایندگان میگوید که اقدام سفارت ایران در کابل، ایجاد اتحادیهی خبرنگاری برای خبرنگاران افغان، مداخلهی آشکار در امور افغانستان بوده و مجلس نباید اجازه دهد که برخلاف قانون اساسی و قوانین نافذه کشور، کشورهای بیگانه در امور رسانهای کشور مداخله کنند.
خانم شریف، با حساس خواندن ایجاد اتحادیهی خبرنگاری از سوی ایران در کابل، پیامدهای جنگ مطبوعاتی ایران در افغانستان را بدتر از جنگ گرم آن کشور در برابر دولت افغانستان میداند. . .
در همین حال، عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندگان با مهمخواندن موضوع، از کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی خواست تا چگونگی مداخلهی ایران در امور رسانهای افغانستان را بهصورت جدی بررسی و نتایج آنرا برای تصمیمگیری نهایی به نشست عمومی این مجلس ارایه کند.
این اظهارت در حالی مطرح میشود که ریاست عمومی امنیت ملی ماه گذشته، شماری از رسانهها را در کشور متهم کرد که به نفع کشورهای ایران و پاکستان کار میکنند و هزینههایی را نیز از کشورهای مطرحشده دریافت میکنند.
به باورآگاهان مسایل سیاسی، ایران در دهسال اخیر برای پیشبرد جنگ رسانهای با غرب و ادامه فعالیتهای ضدغربی در افغانستان، سرمایههای هنگفتی برای برخی از رسانهها پرداخت میکند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید