نامه اعتراضی به آقایان مسئولین فدراسیون فوتبال سوئد
نامه اعتراضی به آقایان لارش اوکه لاگرل و لنارت یوهانسون مسئولین فدراسیون فوتبال سوئد برای کمک به جنبش لغو ممنوعیت ورود زنان به استادیومهای ورزشی در ایران
آقایان لارش اوکه لاگرل و لنارت یوهانسون
در ایران بعد از روی کار آمدن حکومت اسلامی یک نوع آپارتاید جنسی تمام عیار بر جامعه تحمیل شده است. زنان از حقوق بسیاری محروم، از جمله حق ورود به ورزشگاهها را ندارند.
در تقابل با این تبعیض جنسی، یک جنبش قوی توسط زنان و با حمایت مردم آزاده در ایران بوجود آمده است. یک خواست فوری و مشخص این جنبش لغو ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها است.
زنان در ایران نیزورود به ورزشگاهها را حق انسانی و طبیعی خود میدانند و بدین معتقدند که ورزش و تماشای ورزش نباید جنسیتی بلکه باید انسانی باشد.
اعتراض به ممنوعیت ورود زنان به استودیومهای ورزشی هم اکنون یک جنبش بزرگ اجتماعی است که اعمال فشار به فیفا ” فدراسیون جهانی فوتبال” و نهادهای بین المللی برای لغو این تبعیض، یک جنبه مهم این اعتراض میباشد. برطبق بند ۳ اساسنامه فیفا ” هرگونه تبعیض اعم از نژاد، جنیسیت، رنگ، ملیت و … اکیدا غیر قانونی می باشد.
ما بعنوان بخشی از نمایندگان این جنبش و جنبش برابری طلبانه زنان، خواستار اقداماتی چه بطور آنی و چه بلند مدت از طرف فدراسیونهای فوتبال در همه جا و در شرایط فعلی در سوئد میباشیم.
در رابطه با مسابقه دوستانه میان دو تیم فوتبال ایران و سوئد ، ما خواستار این هستیم که فدراسیون فوتبال سوئد هم به این تبعیض علیه زنان اعتراض کرده و به طرق مختلف و بطور مثال با فشار به جمهوری اسلامی در ایران به لغو این تبعیض کمک نماید.
فیفا تا کنون در این مورد اعتراضات مفیدی را انجام داده که در مواردی باعث اعتراض به ایران و منجمله محرومیت کاندیداتوری ایران برای برگزاری بازیهای کاپ آسیائی ۲۰۱۹ شده است.
امیدواریم که فدراسیون فوتبال سوئد از این موقعیت استفاده کرده و اعتراض خود را نسبت به این ممنوعیت اعمال نماید.
ما خواستار این هستیم که این فدراسیون در جهت هر چه انسانی کردن ورزش و دفاع از منزلت زنان از طریق اعتراض به این تبعیض اقدام جدی نماید.
با احترام
ماریا رشیدی – دبیر انجمن حق زنان در سوئد
” Kvinnors Rätt ” ۰۰۴۶۷۳ ۷۲۸ ۶۸ ۹۳
مهین علیپور – مسئول کمپین دفاع از حقوق زنان و سخنگوی نهاد زن آزاد در سوئد
“Movement for Women`s Liberation”
۰۰۴۶ ۷۰ ۷۷۷ ۷۳ ۱۳
۲۰ mars 2015
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید