نکونام بهترین بود، شجاعی بدترین
آنالیز گروه ورزش بهار از بازیکنان تیمملی در بازی با لبنان
نمایش بینقص و کامل تیمملی در بازی با لبنان حاصل بازی درخشان ملیپوشان بود. در این میان، خسرو حیدری، آندو تیموریان، جواد نکونام، مجتبی جباری، محمدرضا خلعتبری و رضا قوچاننژاد بهترین نمایش ممکن را داشتند. بیکزاده در دفاع میلنگید و شجاعی افتضاح بود.
رحمان احمدی (۷ از ۱۰)
توپ خطرناکی روی دروازهاش نیامد، اما در دو خروج مطمئن عمل کرد. شوتهایی هم که لبنانی از فواصل دور میزدند اصلا او را به دردسر نیانداخت. بااینحال، ثبت سومین کلینشیت در سومین بازی رسمی در غیاب «آقای کلینشیت» باعث شده رحمان، کیروش را در مبارزه با بازیکنسالاری سربلند کند.
خسرو حیدری (۹ از ۱۰)
بعد از یک فصل به پست اصلیاش، یعنی دفاع راست، بازگشت و نمایشی خیرهکننده داشت. او نهتنها حتی یکبار هم اجازه تهدید دروازه ایران را به بازیکنان کانال چپ لبنان نداد، بلکه بارها به محوطه جریمه این تیم زد و یکیدوبار گوچی و دیگران را صاحب موقعیت گلزنی کرد. گل دوم ایران هم روی سانتر بینقص او بهدست آمد.
پژمان منتظری (۸ از ۱۰)
کار چندان سختی در فاز دفاعی نداشت. بهخوبی معدود توپهایی را که به مهاجمان لبنان میرسید برگشت داد؛ یکیدوبار هم با برش پاسها در میانه میدان به هافبکهای دفاعی کمک کرد. اوج کار او دو نفوذ موفق از سمت راست به محوطه جریمه لبنان بود.
جلال حسینی (۷ از ۱۰)
یکیدو دفع توپ خوب داشت. کارهای هجومی را به دیگر همتیمیهایش سپرده بود و با خونسردی تمام توپها را با پاسهای کوتاه به بازیکنان نزدیک میداد. کافی بود هادی عقیلی، مدافعی که علاقه به فرستادن توپهای بلند دارد، جای او را میگرفت تا به نقش همین پاسهای کوتاه در ریتمدادن به حملات تیم پی برد.
هاشم بیکزاده (۶ از ۱۰)
فراتر از توقعی که از او میرفت حاضر شد. بارها به یکسوم دفاعی حریف زد و با حضور همیشگی در حملات، برتری عددی در کانال چپ را به ایران داد. بیکزاده با نفوذ به پشت محوطه جریمه لبنان بارها برای مهاجمان ایران موقعیتسازی کرد و چند کرنر هم از لبنانیها گرفت. او البته در کارهای دفاعی موفق نبود. چهار موقعیتی که لبنانیها برای حمله به دروازه ایران بهدست آوردند، از سمت او بود. دو بار جای خالی بیکزاده و دو بار هم دریبلخوردن او از مهاجمان لبنان، دروازه ایران را با تهدید مواجه کرد. بیکزاده بههمین دلیل در دقایق پایانی جای خود را به حاجصفی داد.
آندرانیک تیموریان (۵/ ۸ از ۱۰)
دو وظیفه در بازی داشت که به بهترین نحو از عهده آن برآمد؛ اول، جنگ در میانه میدان و گرفتن توپ از هافبکهای حریف؛ دوم، انتقال سریع از فاز دفاع به حمله با پاس کوتاه به هافبکهای دیگر. درصد موفقیت آندو در نبردهای میانه زمین در این بازی بالای ۹۰درصد بود؛ درست مانند پاسهای موفق او به نکونام، خسرو و جباری. تخریبچی تیمملی که کمی عقبتر از نکونام بازی میکرد، در بازی دیروز چندان به چشم نیامد، اما شاید کارلوس کیروش از هیچیک از بازیکنان تیم به اندازه او راضی نباشد.
جواد نکونام (۵/ ۹ از ۱۰)
دو گل زیبا، چندینبار تهدید دروازه حریف در ارسالها، کرنرها و ضربات ایستگاهی و انتخاب بهعنوان بهترین مرد زمین، حاصل تغییر پست نکونام در بازی با لبنان بود. کاپیتان که آزادانه اجازه نفوذ به محوطه جریمه حریف را نیز داشت، بیشتر از هر بازی دیگری، پاس رو به جلو داد و طراح اصلی حملات ایران بود. تصویر بسته نکونام در دقیقه۸۲ در حال جویدن ناخن درحالیکه ایران سه گل به لبنان زده بود، بهخوبی نشان میداد که کاپیتان تا چه اندازه به اهمیت تفاضل گل در این بازی پی برده بود.
مجتبی جباری (۵/۸ از ۱۰)
با خروج او از زمین بود که بازی سفیدپوشان افت کرد. مانند همیشه در زمان حضور او در زمین ریتم حملات تیم را تنظیم و به بازی ایران هارمونی داده بود. جباری پاس گلهای اول و سوم را هم داد و چند بار دیگر هم با پاسهای خوبش، بازیکنان ایران را درون باکس لبنان صاحب توپ کرد.
مسعود شجاعی (۵/۵ از ۱۰)
حتی در بازی با لبنان هم توانست بد باشد. تعلل، سر توپزدنهای بیدلیل، تصمیمهای اشتباه، لودادن توپ، ازدستدادن موقعیت؛ اینها بخشی از عملکرد ضعیف مسعود شجاعی در بازی با لبنان بود؛ بازیکنی که در مرحله مقدماتی جامجهانی هنوز یک بازی خوب برای ایران انجام داده است. تعویض او در نیمهدوم و بازی موثر خلعتبری شاید نشانههایی باشد از نیمکتنشینی شجاعی در بازی مقابل کرهجنوبی.
محمدرضا خلعتبری (۹ از ۱۰)
بالاخره کیروش به او بازی داد و پاسخ اعتماد خود را هم گرفت. خلعتبری با زدن به عمق دفاع لبنان و عبور از دو بازیکن، گل اول بازی را زد و گره کور را برای ایران باز کرد؛ گلی که کماهمیتتر از گل او در بازی اول تیمملی در خانه ازبکستان نبود. زیرکی خلعتبری روی گل دوم ایران هم تاثیرگذار بود؛ جایی که او با شروع مجدد کوتاه، کرنر را به خسرو پاس داد تا او توپ را از بهترین زاویه روی دروازه بفرستد. خلعتبری حضور پررنگی هم در جریان بازی داشت و به سیالیت بازی ایران کمک کرد. او سهبار گوچی را در موقعیت گلزنی قرار داد، بیشتر از هر بازیکن دیگری و چهار شوت درون چارچوب زد، باز هم بیشتر از هر بازیکن دیگری!
رضا قوچاننژاد (۵/۸ از ۱۰)
۳۰بار لمس توپ در نود دقیقه، دهبار تهدید دروازه لبنان، پنج شوت به سمت دروازه، یک شوت در چارچوب و یک گل حساس، فضاسازی برای مهاجمان دیگر با حرکت در عمق دفاع (برای مثال در صحنه گل خلعتبری)، ۸۱درصد پاس صحیح و مشارکت مداوم در پرسینگ و کارهای دفاعی، کارنامه گوچی در بازی با لبنان را تشکیل میدهد؛ مهاجمی که در پنجمین بازی ملی، چهارمین گل خود را زد.
[بهار]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید