واکنش عباس عبدی به خواهش محمدرضا باهنر از اصلاح طلبان: این اظهار نظرها شخصی است
در واکنش به اظهارات نایب رییس مجلس شورای اسلامی، مبنی بر اینکه "از اصلاحطلبان خواهش میکنیم که در انتخابات شرکت کنند"، عباس عبدی، روزنامه نگار و فعال اصلاح طلب، این "خواهش" محمدرضا باهنر از اصلاح طلبان را، "اظهارنظری شخصی" و "فاقد اعتبار" ذکر کرد.
محمدرضا باهنر دوشنبه هفدهم مرداد ماه، طی نشست خبری در خصوص حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات آینده مجلس، اظهارداشت: "اصلاحطلبان طیف وسیعی هستند که تفکرات مختلفی را شامل میشوند، عدهای از آنها معتقدند باید انتخابات را تحریم کرد و عدهای میگویند ما به هر صورت ممکن در انتخابات شرکت میکنیم… قطعاً اصلاحطلبانی که قانون اساسی را قبول دارند، میتوانند و باید هم در انتخابات شرکت کنند و اصلاً ما از این اصلاحطلبان خواهش میکنیم که در انتخابات شرکت کنند."
در واکنش به این اظهار نظر، عباس عبدی، عضو سابق جبهه مشارکت در گفتگو با دویچه وله درباره خواهش باهنر گفت: در این باره دو موضع وجود دارد. یکی این که این افراد از طرف حکومت اظهارنظر می کنند، دیگری این که از طرف جناح داخلی اظهارنظر می کنند. اصول گرایان اگر می خواهند از طرف حکومت این سخنان را بگویند، قطعاً باید این اظهارنظر به شکلی به مقامات بالای نظام منتسب شود و تا وقتی که به مقامات بالای نظام منتسب نباشد، اعتباری ندارد. چون وقتی به مقامات بالای نظام انتساب پیدا کرد، طبیعی است که الزامات آن را هم فراهم می کنند. در این صورت حکومت باید به این نتیجه رسیده باشد که انتخابات بدون حضور اصلاح طلب ها سودمند نیست و باید تبعات این دعوت به شرکت را هم بپذیرد. ولی به نظر می رسد که اظهارات اخیر درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات از طرف حکومت نیست. اگر هم گوینده این سخنان چنین قصدی دارند، این افراد شخصاً نمی توانند الزامات حضور اصلاح طلبان در انتخابات را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه "آن ها فکر می کنند تنها با حضور اصلاح طلب ها می توانند شانسی پیدا کنند و حضور مؤثرتری داشته باشند"، گفت: "این اصولگرایان متوجه نیستند، اصلاح طلبان در رقابت گروه های اصولگرا وارد بازی نمی شوند. بلکه در تعامل با کل ساختار حاکمیت است که می توانند وارد شوند و حضور داشته باشند."
عبدی افزود: "رد نمی کنم که آن ها دوست دارند از موضع نظام هم سخن بگویند. مهم نیست که از موضع نظام یا موضع شخصی اینگونه سخن می گویند زیرا در عمل آن ها قدرت تأمین این شرایط را ندارند و این فقط در حد یک ایده است. در حال حاضر آن ها آن چیزی را که نمی گویند و هیچ وقت هم نخواهند گفت، این است که متوجه شده اند در رقابت های داخلی با جناح دولت بدون حضور اصلاح طلبان بازنده می شوند."
[جــرس]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید