گزارشی کوتاه از مراسم برگزاری روز جهانی صلح در ونکوور
روز شنبه ۱۷ سپتامبر برنامهای به ابتکار گروه فرهنگی رویش مراسمی به مناسبت روزجهانی صلح برگزار شد که در این مراسم نزدیک به ۱۲۰ تن از هموطنان و علاقهمندان به صلح حضور به هم رساندند. در این برنامه از چهارتن از نویسندگان و شاعران ساکن ونکوور برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آمدهبود. خانمها فلور طالبی، معصومه دهقانی و آقایان عبدالقادر بلوچ و هادی ابراهیمی که به دعوت گروه فرهنگی رویش در این برنامه شرکت کردهبودند، دقایقی را پیرامون صلح برای شرکتکنندگان صحبت کردند.
خانم فلور طالبی اولین سخنران این برنامه پیرامون قدمت روز جهانی صلح پرداخت و از فردوسی به عنوان شاعر صلح دوست ایرانی یاد کرد. وی سپس با خوانش بخشی از شعر هوشنگ ابتهاج و شعری از سهراب سپهری به سخنان خود پایان داد.
خانم معصومه دهقانی از دیگر سخنرانان این برنامه بود. او با خوانش داستانی کنایهآمیز از استاد دانشگاهی که ۳ تخصص داشت و با همان دستی که به صورت همسرش زدهبود، متن سخناناش را از کیفاش بیرون آورده و پیرامون صلح، سخنرانی بلند بالایی کرده، اشاره طنزگونهای به رفتارهای متناقض شخصیتهای روشنفکر داشت. وی سپس به این نکته اشاره کرد که صلح باید از رابطه فرد با فرزندان، همسر و از درون خانواده، آغاز گردد.
آقای عبدالقادر بلوچ طنزنویس نامآشنای شهر ما نیز در این برنامه به خوانش داستانی طنزگونه پرداخت.
سخنرانی هادی ابراهیمی اختصاص یافته بود به موانع صلح در جهان مثل جنگ و استفاده از سلاح به ویژه سلاحهای هستهای و شیمیایی. ابراهیمی از جمله استفاده آمریکا از بمب اتمی در ژاپن و عراق از بمب شیمیایی در حلبچه یاد کرد. وی همچنین با نمایش اسلاید و ارایه آمار، وجود راکتورهای اتمی درجهان و تبعات خطرناک آن و نیز فقر و گرسنگی و فقدان عدالت در دنیای امروز را به مثابه تهدیدی برای استقرار صلح و آرامش در جهان برشمرد. ابراهیمی وجود رژیمهای مستبد و دیکتاتور مثل ایران را که به دستگیری، شکنجه و اعدام زندانیان عقیدتی – سیاسی دست میزنند را نیز، به عنوان موانعی جدی بر سر راه صلح برشمرد.
بخش اول برنامه با اهدای لوح تقدیر همراه با یک شاخه گل رز قرمز به سخنرانان از سوی مجری برنامه گروه فرهنگی رویش، به پایان رسید.
بخش دوم برنامه اختصاص به موسیقی ایرانی داشت که در این برنامه هنرمندان گروه موسیقی طنین به رهبری آقای هومن روشنروان و صدای خانم فیروزه پیوندی به چند اجرای موسیقی ایرانی پرداختند.
دیوار سالن این برنامه با آثار افشین سبوکی از کاریکاتوریستهای ایرانی ساکن ونکوور و کار خوشنویسی و خطاطی انجمن خوشنویسان ایرانی – شعبه آمریکای شمالی به سرپرستی آقای کریمایی، آراسته شدهبود.
اولین برنامه گرامیداشت روز جهانی صلح و استقبال خوب هموطنان از این برنامه را که به ابتکار گروه فرهنگی رویش سازمان داده شدهبود، به گروه و آقای مهدی حسینی تبریک میگوئیم.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه