بودجه ۵۱۶ میلیون دلاری برای ۲۹۰۰ واحد اجارهای در بریتیش کلمبیا
صبح سهشنبه رهبر دولت استانی بریتیش کلمبیا، کریستی کلارک، در یک نشست خبری برنامه سرمایهگذاری ۵۱۶ میلیون دلاری این دولت در ۶۸ پروژه برای آمادهسازی نزدیک به ۲۹۰۰ واحد مقرون به صرفه را اعلام کرد.
پیشتر و در ماه فوریه، این دولت ۳۵۵ میلیون دلار برای واحدهای مقرون به صرفه اختصاص داده بود و در مجموع امسال این دولت ۸۵۵ میلیون دلار صرف عرضه واحدهای تازه برای اقشار کمدرآمد میکند.
واحدهای تازه در شهرهای مترو ونکوور
از میان این واحدهای تازه، ۲۲ پروژه شامل بر ۱ هزار و ۴۴۱ واحد در محدود شهرهای مترو ونکوور و حوزه دره فریزر – شامل بر سه پروژه با ۲۰۲ واحد در برنابی، ۱ پروژه با ۱۶۰ واحد در ریچموند، ۵ پروژه با ۳۲۶ واحد در سوری و ۱۰ پروژه با ۶۱۱ واحد در شهر ونکوور – وجود خواهند شد.
این دولت پروژهای برای شهرهای کوکیتلام، ونکوور شمالی یا پورتمودی، در نظر نگرفته است.
همچنین برابر اعلان دولت، سالمندان، خانوادههایی که تک والدینی هستند، جوانانی که از وضعیت بحرانی به وضعیت معمولی زندگی باز میگردند، معلولین، ملتهای بوی، زنان و بچههایی که در رابطههای همراه با سوء استفاده زندگی کردهاند، در اولویت استفاده از این خانهها قرار خواهند داشت.
فراتر از نصف اضافه درآمد دولت از مالیات بر املاک
این بودجه تازه در نزدیکی انتخابات سال آینده دولت استانی بریتیش کلمبیا اعلام شد. این در حالی است که در پنج سال گذشته، دولت لیبرال حاکم، تلاش کرده بود تا بودجه استانی را بدون قرض ببندد و در این میان از هزینهها تا امکانش وجود داشت، کاسته شده بود.
هرچند حالا دولت پولی اضافه دستش دارد. چون امسال دولت با افزایش درآمدهایش روبهرو شده است، بدین شکل که پیشبینی شده در دوره مالی ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ِ، دولت استانی در حدود ۲ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار فراتر از بودجه بسته شده، پول در دست خواهد شد.
هنوز رقم درآمد دولت از مالیات ۱۵ درصدی بر خرید خانه توسط اتباع خارجی در مترو ونکوور اعلام نشده است، ولی در ۲۰۱۶ میلادی، این دولت به خاطر افزایش فزاینده قیمت املاک، به خصوص در شهرهای مترو ونکوور، توانسته است ۹۶۵ میلیون دلار بیشتر از پیشبینیهای سال گذشته، درآمد کسب کند.
حالا دولت استانی بیش از نیمی از این درآمد اضافه ناشی از مالیات املاک را در این سرمایهگذاری ۵۱۶ میلیون دلاری، به اقشار کمدرآمد جامعه برمیگرداند.
در مجموع از سال ۲۰۰۱ تاکنون، این دولت ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار صرف ساخت ۲۴ هزار واحد تازه کرده است و هماکنون ۱۰۴ هزار واحد مقرون به صرفه در بریتیش کلمبیا وجود دارد.
گزارش بر استراتژی ملی خانه در کانادا منتشر شد
همزمان در روز سهشنبه، گزارش دولت فدرال بر استراتژی ملی خانه در کانادا با عنوان «آنچه شنیدهایم: شکل دادن به استراتژی ملی خانه در کانادا» در ۶۶ صفحه منتشر شد.
از سال ۲۰۰۰ میلادی، ۲۲ نوامبر در کانادا، روز استراتژی ملی خانه نام گرفته است. پیشینه این روز به تلاشهای گروههای مدافع حقوق بیخانمان در کشور برمیگردد، به ویژه کمیته جبران فاجعه تورنتو که خواستار این شده بودند تا داشتن مکانی برای زندگی، حقوق بشر تلقی شود و دولت موظف به اجرای این حق مردمان کشور باشد.
هرچند کشور همچنان فاقد یک استراتژی ملی خانه برای جبران کمبودها و مبارزه با بیخانمان شدن ساکنین کشور و خانهدار کردن بیخانمانهاست.
گزارش تازه بعد از آن منتشر شد که نزدیک به ۷ هزار نفر از مردمان کشور، نظر خود را در زمینه اینکه چنین استراتژیای چطور میتواند باشد، اعلان کردند.
گزارش آنچه شنیدهایم، از دولت فدرال میخواهد تا استراتژی ملی خانه را متمرکز بر این سر فصلها آماده کند:
کمک به افرادی که بیشترین نیازمندی را دارند؛
کمک به ملتهای بومی تا مشکلات مسکنشان رفع بشود؛
بیخانمانی از کشور محو بشود؛
خانه داشتن مقرون به صرفه بشود؛
چشماندازی برای خانهدار شدن مردم نقش بزند؛
سیاستگذاریها و برنامههای مسکن بایستی متمرکز بر مردمان و محلی با دسترسی به امکانات مرتبط به زندگی باشد؛
همچنین این استراتژی هدفها و نتایج مشخصی را معین کند؛
بودجهای پیشبینیپذیر و درازمدت داشته باشد؛
حق خانه داشتن مردمان را به رسمیت بشناسد؛
امکانات بهتری برای جمعآوری دادهها، تحلیل آنها و همچنین انجام تحقیق مهیا سازد؛
و درنهایت اینکه رهیافتی مشارکتی نسبت به موضوع مسکن در سرتاسر کشور اتخاذ بشود.
دولت فدرال هماکنون در حال آمادهسازی استراتژی ملی خانه است و قرار است در سال ۲۰۱۷ میلادی این استراتژی منتشر شود.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید