برای اولین مرتبه تعداد سالمندان در کانادا از کودکان پیشی گرفت
شهرگان: سرشماری ۲۰۱۶ میگوید که هماکنون ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار سالمند در کانادا زندگی میکند، در مقایسه با ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری که ۱۴ سال و کمتر از آن سن دارند.
در میان جمعیت سالمندان همچنین ۷۷۰ هزار و ۷۸۰ نفر ۸۵ سال و یا بالاتر از آن سن دارند. در کشور افراد ۶۵ سال و یا مسنتر را کهنسال محسوب میکنند.
در همین زمینه در شهرگان بخوانید: ۳۲۰ هزار تازه وارد به کانادا در سال ۲۰۱۵
بدین شکل و برای اولین مرتبه، جمعیت کهنسالان کشور از جمعیت کودکان آن بیشتر شده است و کشور دارای ۱۶.۹ درصد افراد مسن است.
همچنین میانگین سنی کشور در حال افزایش است و نماد آن اینکه هماکنون کانادا دارای ۸ هزار و ۲۳۰ نفر است که ۱۰۰ سال و یا بیشتر سن دارند.
دادههای سازمان آمار کشور که روز چهارشنبه گذشته منتشر شدند، بخشی از انتشار گام به گام اطلاعات جمعآوری شده در سرشماری ۲۰۱۶ هستند.
تغییر گروههای جمعیتی کانادا را در سرشماریهای ۱۸۵۱ تا ۲۰۱۶ در این جدول مشاهده کنید.
آمارهای کنونی متعلق به سن و جنسیت جمعیت مقیم کشور است و پس از آن تا ۲۹ نوامبر امسال، مواد مختلف از سطح درآمد گرفته تا زبان، مسکن، تحصیلات و غیر منتشر خواهند شد.
کانادا در راه کهنسالی
در مقایسه با سرشماری ۲۰۱۱، جمعیت افراد مسن کشور شاهد ۲۰ درصد افزایش است و این فراتر از افزایش ۵ درصدی کل جمعیت مابین ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی است.
برابر این سرشماری، هماکنون میانه (median) سن کانادا، ۴۱.۲ سال است و بهنسبت میانه سرشماری ۲۰۱۱، شاهد شش ماه افزایش سن است.
میانه سن، سن وسط کهنسالترین و جوانترین کانادایی ثبت شده در این سرشماریها است.
پیشبینی میشود که در ۲۰۳۱ میلادی، ۲۳ درصد جمعیت کانادا را سالمندان شکل بدهند. هماکنون ژاپن شاهد این نرخ سالمند در جمعیت خود است و کهنسالترین کشور جهان معاصر ما محسوب میشود.
همچنین پیشبینی میشود که تا ۲۰۶۱، ۱۲ میلیون سالمند در کشور وجود داشته باشد و در مقابل آن فقط هشت میلیون نفر بچه داشته باشیم.
پیشتر سازمان آمار کانادا پیشبینی کرده بود که از ۲۰۳۰ میلادی به بعد، نرخ مرگ افراد از تولد بیشتر بشود و از آن زمان به بعد، قبول مهاجر تنها راه افزایش جمعیت کشور خواهد بود.
نگرانی نسبت به آینده بازار کار
آنچه در این آمار بانی نگرانی میشود، موضوع جمعیت حاضر در بازار کار کشور است.
در ۱۹۶۶ میلادی به عنوان مثال، دو برابر افرادی که بازنشسته میشدند، افراد تازه وارد بازار میشودند.
امروز تنها ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار کانادایی مابین ۱۵ تا ۲۴ سال سن دارند، در حالی که ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر مابین ۵۵ تا ۶۴ ساله هستند.
درنهایت اینکه فضای بازار کار متفاوت از گذشته شده است و افراد جوانتر بهجای اینکه مشاغل دارای درآمد بالا را پیدا کنند، اغلب کارهای ارزانقیمتتر – بهنسبت نسلهای پیشین – دریافت میکنند و با بازنشسته شدن افراد، حجم مالیاتی که دولت دریافت میکند هم بتدریج کاهش پیدا میکند.
دادههای جنسیتی کشور
تعداد زنان کشور از مردان آن بیشتر است و ۵۰.۹ درصد افراد کشور، خود را در سرشماری مونث معرفی کردهاند.
همچنین در گروههای جمعیتی کشور، هرچه سن افراد بیشتر میشود، تعداد زنان هم افزایش پیدا میکند و در میان افراد ۸۵ سال و یا مسنتر، دو برابر مردان، زن دیده میشود.
دادههای مرتبط به جنسیت نشان میدهد که در مجموع ۱۷ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۲۰۰ نفر مذکر در کشور زندگی میکنند و ۲ میلیون و ۹۹۲ هزار نفر آنان ۱۴ سال یا کمتر سن دارند و ۲ میلیون و ۶۹۵ هزار نفر آنان، ۶۵ سال و یا بیشتر سن دارند.
همچنین در مجموع ۱۷ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۵۳۰ نفر مونث در کشور زندگی میکنند و ۲ میلیون و ۸۴۶ هزار نفر آنان ۱۴ سال و یا کمتر سن دارند و ۳ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر آنان، ۶۵ سال و یا بیشتر سن دارند.
کهنسالی بریتیش کلمبیا
در سطح کشور، آلبرتا، ساسکاچوآن و مانیتوبا به همراه سه قلمرو شمالی، دارای جمعیت جوان بیشتر از جمعیت کهنسال خود هستند.
در استان بریتیش کلمبیا ولی، از جمعیت ۴ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۵۵ نفری، ۶۹۱ هزار و ۳۸۵ نفر ۱۴ سال و یا کمتر از آن سن دارند و ۸۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر، ۶۵ سال و یا بیشتر سن دارند.
در این استان، ۱۰۹ هزار و ۱۹۵ نفر هم ۸۵ سال و یا بیشتر از آن سن دارند.
بدین شکل مابقی جمعیت، ۳ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۶۸۰ نفر، جوان یا میانسال محسوب میشوند و در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال قرار میگیرند.
در کانادا، ناناووت با میانگین جمعیت ۲۷.۷ سال، جوانترین جمعیت کشور را داراست و در بیسی، میانگین سن ۴۲.۳ سال است که نزدیک به میانگین سن کانادا – ۴۳.۷ سال است و بالاترین میانگین سنی کشور را به نام خود دارد.
همچنین چهار منطقه شهری بیسی که سهتایشان در جزیره ونکوور هستند، دارای بیشترین جمعیت مسن استان هستند: ساحل کوآلیکام (۵۲.۱ درصد افراد مسن)، پارکسویل (۴۲.۴ درصد افراد مسن)، اوسایوس (۴۲.۹ درصد افراد مسن) و سیدنی (۴۰.۹ درصد افراد مسن).
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.