توسعه نظام دفاعی کانادا با ۶۲ میلیارد در ۲۰ سال پیش رو
دولت لیبرال هفته گذشته اعلام کرد که ۷۰ درصد به بودجه نظامی کشور در ۱۰ سال آینده میافزاید و ۳۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در زمینه دفاع سرمایهگذاری میکند.
هرچند برنامهای که دولت اعلام کرد تا بیست سال آینده امتداد پیدا میکند و درنهایت ۶۲ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
متن کامل سخنرانی وزیر دفاع، هارجیت ساجان، در زمان اعلام سیاستگذاری تازه دفاعی کشور را در مکلینز بخوانید یا تماشا کنید
طبق این برنامه، تعداد نظامیها، چه نیروهای فعال و چه نیروهای ذخیره، افزایش خواهد یافت. همچنین تعداد نیروهای ویژه ارتش نیز بیشتر از قبل خواهد شد.
بدین شکل بودجه نظامی کشور از ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ به ۲۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در بازه زمانی ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۷ افزایش پیدا خواهد کرد.
از جمله اینکه ارتش ۸۸ جت جنگنده تازه دریافت خواهد کرد تا جایگزین هواپیماهای مسن سیاف-۱۸اس کنونی بشوند – این فراتر از ۶۵ جت جنگندهای است که دولت سابق محافظهکار برنامه خرید آن را در سر داشت.
البته این امکان برای دولتهای آینده فدرال وجود دارد که این برنامه را اصلاح کند و بودجه ارتش را کاهش و یا افزایش بدهد، ولی لیبرالهای حاکم امیدوارند تا ۲۰ سال آینده، با همین برنامه نظام دفاعی کشور را ارتقاء ببخشند.
خوشحالی ناتو از افزایش بودجه نظامی کانادا
هرچند که کشورهای عضو ناتو توافق کردهاند تا ۲ درصد تولید ناخالص ملیشان را خرج ارتش و نیروهای دفاعی خودشان کنند، ولی به جز ایالات متحده امریکا، اغلب کشورهای عضو در این زمینه عقب افتادهاند و کمتر از این مقدار خرج نیازمندیهای نظامی خود میکنند.
محافظهکارهای سابقا حاکم بر دولت فدرال کانادا نیز مکرر از هزینههای ارتش کاسته بودند تا بتوانند بودجههای سالیانه کشور را بدون قرض ببندند.
ولی دولت لیبرال کنونی چنین برنامهای ندارد و طرحهای توسعه بیشتر متکی بر گرفتن قرض را به ارتش نیز آورده است.
دبیر کل ناتو البته در عکسالعمل خود نسبت به افزایش بودجه نظامی کانادا با خوشبینی، امیدواری خودش نسبت به افزایش حضور ارتش کشور در برنامههای نظامی و عملیاتهای ناتو را اعلام کرد.
علاوه بر جنگندههای تازه، نیروی دریایی نیز صاحب ۱۵ ناو جنگی پیشرفته تازه خواهد شد.
دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا ماههاست که از دست دولتهای عضو ناتو ناراضی است و میگوید به اندازه کافی خرج ارتشهایشان نمیکنند و سهمشان در ناتو را تمام و کمال پرداخت نمیکنند.
او همچنین مکرر گفته است که ارتش امریکا دارد به بقیه کشورهای عضو ناتو، «مفتسواری» میدهد.
ورود هواپیماهای بدون سرنشین مسلح به ارتش
هرچند ارتش کانادا مدتهاست که از هواپیماهای بدون سرنشین (drones) برای جمعآوری اطلاعات، عکسبرداری و دیدهبانی، بخصوص در نقاط دور افتاده کشور استفاده میکند، ولی هماکنون این امکان به ارتش داده شده تا همانند ارتش امریکا، هواپیماهای بدون سرنشین مسلح را نیز به ناوگان خود اضافه کند.
بدین شکل، کانادا هم میتواند در عملیاتهای نظامی خود، بدون بهخطر انداختن جان نظامیان کشور، دست به تیراندازی یا موشکباران نقاط مختلف دنیا بزند.
شورای روزنامهنگاران تحقیقی مستقر در بریتانیا که بیش از یک دهه است، حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی را تحت نظر گرفته، میگوید مابین ۶ هزار و ۳۸۲ نفر تا ۹ هزار و ۲۴۰ نفر تاکنون در این حملات کشته شدهاند.
در میان آنها ۲۴۰ تا ۳۰۸ کودک قرار داشته و ۷۳۹ نفر تا ۱ هزار و ۴۰۷ نفر هم نیروهای غیر نظامی بودهاند.
هرچند دولت لیبرال ماهها پیش برنامه خرید این هواپیماها را شروع کرده است و اولین محموله امسال از شرکتهای نظامی وابسته به دولت امریکا خریداری و تحویل ارتش خواهند شد.
مقامات ارتش البته تاکید کردهاند که قصد استفاده از این هواپیماهای بدون سرنشین را برای عملیاتهای نظامی خارج از کشور همانند ارتش امریکا ندارند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.