افزایش فزاینده آتشهای بریتیش کلمبیا به کمک تغییر اقلیم
صبح روز دوشنبه، ۲۲۴ نقطه بریتیش کلمبیا در آتش میسوزد، این در حالی است که ۲۷ آتش تازه روز یکشنبه شروع شدهاند و از عصر جمعه گذشته هم وضعیت اضطراری در استان اعلام شده است، هم ارتش و هم دولت فدرال به کمک بحران کنونی استان آمدهاند.
پوشش زنده سیبیسی در موضوع آتشسوزیهای بریتیش کلمبیا را در اینجا دنبال کنید
آن هم در حالی که ۱۴ سال بود برای آتشسوزی وضعیت اضطراری در بریتیش کلمبیا اعلام نشده بود، هرچند در ۲۰۱۵ میلادی، آسمان مترو ونکوور برای چند روز پوشیده در دود آتشسوزیهای محلی، سیاهتر از کثیفترین روزهای پکن، پایتخت کشور چین شده بود.
روزهای گرم و طولانی، آسمان خشک از باران و باد که مرتب جهتش تغییر میکند، تاکنون بانی این شده تا فراتر از ۱۰ هزار نفر خانههایشان را ترک کنند و به مکانهای امن منتقل بشوند.
برای کمک مالی به آسیبدیدگان از آتشسوزیهای بریتیش کلمبیا به این لینک صلیب سرخ مراجعه کنید
این در حالی است که رهبر فعلی دولت استانی، کریستی کلارک و رهبر آینده دولت، جان هورگان هر دو به بازدید مناطق آسیب دیده رفتهاند.
دولت استانی هم ۱۰۰ میلیون دلار بودجه برای کمک به وضعیت موجود مشخص کرده است و افرادی که راهی مناطق امنتر میشوند، میتوانند با پر کردن فرمهای مربوطه و از طریق ایمیل، کمک هزینه جابهجایی و اسکان دریافت کنند.
تمامی اینها در فاصلهای کوتاه به جابهجایی قدرت در بریتیش کلمبیا اتفاق میافتد.
روز ۱۸ ماه جولایی، دولت تازه به رهبری جان هورگان سوگند خواهد خورد، ولی در همان ابتدای کار، با بحرانی دست به گریبان است که ریشه در تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسان دارد.
تغییر اقلیم بانی آتشسوزیهای شدیدتر
مدل دانشگاه سایمون فریزر، یکی از مثالهایی است که تغییر اقلیم را در موضوع آتشسوزیهای طولانیتر، شدیدتر و گستردهتر در بریتیش کلمبیا توضیح میدهد.
محققهای دانشگاه آلبرتا هم پیشتر گفته بودند تابستان امسال مستعد آتشسوزیهای غولپیکر و طولانیمدت در کانادا است: فصل گرما طولانیتر است، هوا خشک است و باد آتش را سریع پخش میکند و گسترش میدهد.
در همین زمینه پادکست ۲۰۵۰: درجههای تغییر در توصیف آینده بیسی را گوش کنید
همانطور که بشر فراتر از ۱۰۰ سال است بخوبی میداند، انباشت گازهای گلخانهای در اتمسفر زمین بانی اثر گلخانهای میشود: نور خورشید بعد از ورودی به زمین نمیتواند همانند گذشته از کره خاکی خارج بشود و بتدریج میانگین دمای هوا بیشتر میشود.
به این، افزایش فزاینده دمای زمین میگویند که بانی تغییر رفتارهای آب و هوایی است. این تغییر رفتار، بتدریج شرایط آب و هوایی بخشهای مختلف زمین را تغییر میدهد. تغییر اقلیم بدین شکل بلندمدت است – یعنی برای دهها، صدها و یا هزارها سال، اقلیم متفاوت از گذشته میشود.
در بریتیش کلمبیا، تغییر اقلیم، استان را بهسمت خشکیدگی، آب شدن یخچالهای طبیعی و نابودی تدریجی منابع آب شیرین پیش میبرد.
هرچند در ۲۰۱۵ وقتی آسمان مترو ونکوور سیاه از دود آتشسوزیها بود و به ساکنین شهرها، بخصوص کودکان و سالمندان، هشدار مکرر داده میشود که اگر مجبور نیستید، از خانه خارج نشوید، پنجرهها را باز نگذارید و مراقب تنفس و وضعیت قلبتان باشید، در همان زمان کریستی کلارک جدی از تغییرات اقلیمی به عنوان بانی آتشسوزیهای استان سخن گفت.
ولی دولت استانی در فاصله آتشسوزیهای امسال و ۲۰۱۵، چراغ سبز به طرح توسعه خط لوله کیندرمورگان داد، بر گسترش فرکینگ برای تولید گاز مایع تاکید کرد، همچنین اجرای پروژه ساخت سد بر دره رودخانه صلح را شروع کرد: سه طرح میلیارد دلاری که هر سه به شکل گستردهای بر سطح تولید گازهای گلخانهای در استان میافزایند.
این در حالی است که بریتیش کلمبیا همراه دیگر دولتهای محلی و مرکزی جهان، اگر بخواهد به اهداف پیمان پاریس دست پیدا کند و تمدن بشر را در آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد نگه بدارد، بایستی تا ۲۰۳۰ میلادی تا ۸۰ درصد از تولید گازهای گلخانهای خودش کاسته باشد و تا ۲۰۵۰ میلادی، جامعهای رها از اعتیاد به کربن و سوختهای فسیلی داشته باشد.
اینها در حالی است که در دنیایی ۱ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین دمای قرن بیستم، هشدارها میگویند که آتشسوزیهای کنونی استان فقط بدتر از شرایط کنونی خواهند شد.
هماکنون ساکنین شهرهای ۱۰۰ مایل هاوس و دهکده اشکرافت و کچ کریک از خانههایشان گریختهاند. ساکنین بخشهای مختلف مناطق داخلی استان مجبور به ترک خانههایشان شدهاند.
بزرگراهها در بخشهای مختلف استان ممکن است بسته باشند – قبل از حرکت بایستی حتما بررسی کنید که کدام مسیرها باز هستند.
این در حالی است که آتش در همان مناطقی گسترش یافته است که سالهاست دولت استانی در نقشههایش نشان میدهد که میلیونها درخت در مناطقی چهار برابر وسعت جزیره ونکوور در آن مردهاند.
چون حشرههای بومی به خاطر تغییر اقلیم، در زمستانها نمیمیرند و میتوانند گستردهتر از همیشه، به درختها حمله کنند و آنها را بتدریج بکشند.
این یعنی میلیونها تن چوب آماده اشتعال در سرتاسر استان وجود دارد – منتظر هوای مساعد و کمی گرما تا تبدیل به آتشی مهار گریخته بشود.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید