تصمیم گیشان: جان هورگان دولت تشکیل میدهد
جودیت گیشان، نماینده ملکه الیزابت دوم در بریتیش کلمبیا، این هفته شاهد سختترین روز زندگیاش بود.
با اعلام اولین نتایج انتخابات در استان بریتیش کلمبیا و پس از آنکه مشخص شد هیچکدام از سه حزب اصلی نمیتوانند دولت اکثریت تشکیل بدهند، گیشان با جمعی از وکلا وارد صحبت شده بود و همچنین با نمایندگان ملکه در دیگر نقاط کانادا و کشورهای مشترک المنافع وارد گفتگو شده بود.
چون برای اولین مرتبه این امکان وجود داشت که او مجبور بشود در سیاست دخالت کند.
در همین زمینه در شهرگان بخوانید: رای عدم اعتماد به کابینه کریستی کلارک
روز پنجشنبه، پس از آنکه با رای ۴۴ نماینده دموکرات نوین در مقابل ۴۲ نماینده لیبرالهای محافظهکار، دولت اقلیت کریستی کلارک نتوانست رای اعتماد پارلمان استانی را کسب کند، گیشان با آنچه نمیخواست روبهرو شد:
تصمیم او بر آینده سیاسی بریتیش کلمبیا تاثیر میگذاشت.
پیش از آنکه پنجشنبه و پس از رای عدم اعتماد، کلارک پیش به دیدار گیشان برود، او چهار متن مختلف آماده کرده بود تا بسته به شرایط و پس از آنکه جواب سوالهایش را از رهبر سابق دولت استانی گرفت، یکی از آنها را انتخاب و منتشر کند.
سنت سیاسی استان بر این است که دولت شکست خورده، پس از قبول شکست، درخواست تشکیل دولت توسط حزب رقیب را بدهد یا آنکه درخواست تجدید انتخابات کند.
کلارک ولی آشکارا نمیخواست هیچکدام از این گزینه را انتخاب کند.
او از یک سو شکست دولتش را به نماینده ملکه اعلام کرد، از آن سو همانطور که به خبرنگارها گفته بود، در جلسهای خصوصی ظاهرا به گیشان گفت که ثباتی در قرار مابین دموکرات نوین و سبزها نمیبیند.
چون برای کلارک، اولین گزینه، تنها راه ممکن برای حفظ قدرت بود. اینکه شانس حزب خودش را یک بار دیگر در انتخابات بیازماید و بتواند دولت اکثریت تشکیل بدهد و ۱۶ سال حکومت لیبرالهای امروز بریتیش کلمبیا را برای چهار سال دیگر تمدید کند.
بخصوص که در سخنرانی نخست دولت به بیان گیشان، لیبرالهای محافظهکار ۳۰ مورد از برنامههای دو حزب رقیب را به برنامههای حزب خود اضافه کرده بودند.
هرچند درنهایت تصمیم نماینده ملکه این شد که با جان هورگان تماس بگیرد و از او دعوت کند تا در همراهی سبزها، دولت دموکرات نوین را تشکیل بدهد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید