UA-28790306-1

صفحه را انتخاب کنید

تایید غرامت ایران به قربانیان تروریسم در دادگاه استیناف اونتاریو

تایید غرامت ایران به قربانیان تروریسم در دادگاه استیناف اونتاریو

حکم دادگاه استیناف اونتاریو در پرونده تروریسی در مقابل جمهوری اسلامی ایران (اطلاعات و امنیت) نظر دادگاه بدوی را تایید می‌کند و بدین‌شکل، حمایت ایران از حماس و حزب‌الله یک صورت حساب ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری به همراه داشت.

این غرامت به مجموعه‌ای از قربانیان حمله‌های تروریستی اکثرا آمریکایی‌تبار بایستی پرداخت بشود. از جمله این حملات می‌توان به حمله ۱۹۸۳ حزب‌الله به پایگاه نیروی دریایی آمریکا در شهر بیروت در لبنان، اشاره کرد که در آن ۲۴۱ امریکایی کشته شدند.

سال‌هاست که قربانیان حمله‌های تروریستی حماس و حزب‌الله در دادگاه‌های امریکایی و کانادایی بدنبال دریافت غرامت از دولت ایران هستند. عکس از یواس‌ای تودی

دیگر حمله‌ها شامل بر بمب‌گزاری سفارت آمریکا در شرق بیروت در ۱۹۸۴ میلادی می‌شود که ۱۴ نفر بر اثر آن کشته شدند. همچنین اشاره به گروگان‌گیری و قتل امریکایی‌تبارها در دهه ۱۹۸۰ به بعد دارد.

حکم دادگاه استیناف اونتاریو در فرمت پی‌دی‌اف را در اینجا بخوانید

قانون عدالت برای قربانیان تروریسم ارایه شده توسط دولت محافظه‌کار استیفن هارپر و مصوب ۲۰۱۲ میلادی در پارلمان کانادا، امیدوار است تا ریشه‌های حمله‌های تروریستی را هدف قرار بدهد.

بدین شکل به قضات کانادایی این اجازه را می‌دهد تا به درخواست «هر انسانی» که قربانی تروریسم «در داخل و یا خارج از کانادا» شده باشد، دولت‌ها و یا افراد دارای مصونیت‌های سیاسی را هم به صحن دادگاه‌های کانادا بکشاند.

فقط در یک مورد بمب‌گذاری در دهه ۱۹۸۰ میلادی صدها امریکایی‌تبار کشته شده‌اند

 

در همین زمینه در بی‌بی‌سی فارسی بخوانید: دادگاه استیناف کانادا محکومیت ایران به پرداخت غرامت به “قربانیان تروریسم” را تایید کرد

برای همین هم قضات دادگاه عالی و استیناف اونتاریو، درخواست وکیل‌های ایران در زمینه مصونیت این کشور و مقامات آن را قبول نکردند.

بخصوص که بارها مقام‌های رسمی ایرانی از جمله رهبر ایران بر حمایت مادی و معنوی از گروه‌هایی تاکید می‌کنند که در فهرست گروهک‌های تروریستی دولت فدرال کانادا قرار گرفته‌اند.

دولت ایران البته تا زمان حکم اولیه دادگاه عالی اونتاریو، به روند دادگاه توجه جدی‌ای نشان نداده بودند و پس از آن هم این حکم را مکرر رد کرده‌اند، چون سنت دیپلماسی می‌گویند که هم دولت و هم مقامات آن، دارای مصونیت سیاسی از مباحث دادگاه‌های محلی هستند.

هرچند قوانین فعلی کانادا با توجه به حمایت ایران از گروه‌های تروریستی، این مصونیت را لغو کرده‌اند.

دادگاه استیناف علاوه بر این رقم خسارت می‌گوید که دولت ایران بایستی هزینه‌های دادگاه را هم پرداخت کند.

در همین زمینه بخوانید: فهرست گروهک‌های تروریستی در دولت فدرال کانادا و توضیح دولت فدرال در موضوع چگونگی شکل‌گیری این فهرست؛ فهرست مشابه در پلیس سواره سلطنتی کانادا؛ فهرست مشابه در وزارت امور خارجه امریکا

قضات کانادایی هرچند از قوانین امریکایی استفاده نمی‌کنند، ولی در حکم خودشان بحث کرده‌اند که ایران فرصت کافی داشته تا در تداوم این موج احکام محکومیت فعالیت‌هایش، راه متفاوتی را پیش بگیرد، ولی همچنان مشابه قبل، بر این نحوه فعالیت‌هایش تاکید می‌کنند.

سفارتخانه‌های ایران و کانادا سال‌هاست به خاطر حمایت مادی و معنوی ایران از گروه‌های تروریستی در دو کشور تعطیل شده‌اند

پیش‌تر، قضات دادگاه عالی اونتاریو از ‌پیش‌زمینه محکومیت دولت حاکم بر ایران توسط دوازده حکم قاضی‌های امریکایی هم سود برده بودند تا زمینه محکومیت این دولت در کانادا را هم مهیا کنند.

این دوازده قاضی در پرونده‌های مشابه ایران را محکوم کرده بودند و حالا مجموع این پرونده‌ها با توجه به قوانین فعلی کشور، در اونتاریو هم بررسی و به نتیجه رسیده‌ا‌ند.

در موضوع موانع از سرگیری روابط ایران و کانادا در شهرگان بخوانید:‌ لایحه پیشنهادی اس-۲۱۹ در موضوع نقض حقوق بشر مقامات ایرانی؛ وقتی نه به تحریم مساوی دفاع از ارکان دولت ایران نباشد؛ آنکه بازگشت، آنکه ماند و آنکه به قتل رسید

اگر دولت ایران از دادگاه عالی کانادا نخواهد که این حکم را بررسی کند، با اجرای آن روبه‌رو خواهد شد و اموال این حکومت در کانادا بایستی برای پرداخت این رقم غرامت استفاده بشود.

بدین‌شکل یک مانع دیگر در از سرگیری روابط ایران و کانادا مستحکم‌تر از قبل شده است.

پیش‌تر دولت ایران از جاستین ترودو خواسته بود تا این حکم دادگاه را لغو کند، هرچند نخست‌وزیر قدرت قانونی لغو حکم دادگاه‌ها را ندارد، مگر آنکه پارلمان قانونی بر خلاف آن تصویب کند و به شکل مشخص به احکام پیشین اشاره کند.

ترودو البته در کمپین‌های انتخاباتی ۲۰۱۵ دولت فدرال قول داده بود تا روابط کانادا و ایران مجدد از سر گرفته خواهند شد.

پیش‌تر دولت هارپر به بهانه حمایت ایران از تروریسم، روابط دو کشور را قطع کرده بود و سفارتخانه‌های ایران و کانادا از آن زمان تاکنون در هر دو کشور تعطیل شده‌اند.

 

آرشیو نوشته‌ها و شناسایی نویسنده:

>> واپسین نوشته‌ها

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

ویدیویی

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها: