سرنگ، اهدای عضو و بحران فزاینده رو به رشد سوءمصرف موادمخدر
امروز که شما این مطلب را میخوانید هم به شکل میانگین چهار نفر در بریتیش کلمبیا بهخاطر سوءمصرف موادمخدر جانشان را از دست دادهاند، هرچند در کنار تمامی مشکلات موجود در این زمینه، سرنگها هم مشکلساز شدهاند و دیگر عجیب نیست تا در پایین درختی در یک پارک یا در خیابان یا در دستشویی یک موزه و یا یک فروشگاه، با سرنگ روبهرو شد.
مثالش گفتگوی سیبیسی با یک کارمند مبارزه با اعتیاد و فعال در زمینه سلامت روان در دانکن در جزیره ونکوور است که به این رادیو گفت داوطلبهایش در گذر زمانی کوتاه، فراتر از ۱ هزار سرنگ را از یک محله این منطقه جمع کردهاند.
این در حالی است که شورای پارکها و دولت شهر ونکوور تصمیم گرفتهاند تا افرادی را موظف به گشتن در پارکهای شهر و جمعآوری سوزنهای یافت شده بکنند.
این تصمیم بعد از آن گرفته شد که شکایتهای مردمی بخصوص از اطراف مدرسهها بالا گرفت و همینطور ساکنین محلی از این شکایت دارند که حیوانات اهلی، از جمله سگها، در پیادهرویهای روزمره از این سرنگها آسیب میبینند.
تمامی اینها در حالی است که دولت تازه بریتیش کلمبیا بدنبال راهحلی جامع برای مبارزه با این بحران فزاینده رو به رشد است.
تشکیل یک وزارتخانه برای سلامت روان و اعتیاد
از شعارهای اصلی دموکرات نوین بریتیش کلمبیا در انتخابات امسال یکی تشکیل یک وزارتخانه در موضوع سلامت روان بود که بخش عمدهای از فعالیتش متمرکز موضوع اعتیاد باشد تا بتوان با بحران فزاینده رو به رشد مرگ و بستری شدن افراد بهخاطر سوءمصرف موادمخدر، بخصوص فنتانل در استان مبارزه کرد.
جان هورگان هم در اولین صحبتهایش بعد از قبول پیشنهاد فرماندار کل بریتیش کلمبیا برای تشکیل دولت گفت که سه اولویت اصلیاش، موضوعهای آموزش و پرورش، بحران سوءمصرف موادمخدر و مذاکره با امریکا در موضوع الوار نرم هستند.
رهبر تازه دولت استانی میگوید که تمرکز دولت بر رهایی از اعتیاد خواهد بود و سلامت افراد در این زمینه مد نظر خواهد بود. در کنار آن، این دولت امیدوار است با کاهش تعداد افراد معتاد، بتوان آمار درگذشت افراد بهخاطر سوءمصرف موادمخدر را هم کاهش داد.
آماری که ماههاست هر ماه اگر بیشتر نشود، کاهش هم پیدا نمیکند.
مثالش مقایسه آمار درگذشت افراد مابین ماههای ژانویه و می ۲۰۱۷ که ۱۵۸ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ بود.
تنها در این چهار ماه، ۴۸۸ نفر در بریتیش کلمبیا جان خودشان را بدین شکل از دست دادهاند.
هرچند که ۲۰۱۶ شاهد بیشترین آمار درگذشت افراد در تاریخ بریتیش کلمبیا بر اثر سوءمصرف موادمخدر بود، ولی ۹۳۵ مرگ تکاندهنده پارسال در مقابل پیشبینی مرگ ۱۴۰۰ نفر امسال بهخاطر موادمخدری همانند فنتانل در استان رنگ میبازد.
آزادی بیشتر در مراکز امن مصرف موادمخدر
در همین حال، سازمان بهداشت کانادا حداقل در دو مرکز امن مصرف موادمخدر در بریتیش کلمبیا اجازه این را میدهد که افراد انواع بیشتری از موادمخدر را مصرف کنند – هرچند به همراه داشتن و مصرف این مواد به شکل مشخص در قانون جرمانگاری شده است.
این چشمپوشی از قوانین به این خاطر صورت میگیرد تا حداقل در صورت بروز سوءمصرف، افراد متخصص حاضر در مرکز بتوانند جان فرد را نجات بدهند.
همچنین گفته میشود که دولت استانی در حال آمادهسازی مقدمات گسترش عرضه هرویین با تجویز پزشک برای مبارزه با بحران کنونی است.
در کشورهای مختلف اروپایی و در بخشهایی از امریکا، هماکنون هرویین با تجویز پزشک در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد تا جلوی عرضه موادمخدر آلوده به فنتانل به افراد گرفته شود و حداقل مواد امن عرضه بشود.
تاکنون بارها از دولت فدرال خواسته شده تا امکانات بیشتری در زمینه جرمزدایی از عرضه پزشکی موادمخدر مهیا کند، ولی جاستین ترودو، نخستوزیر، در یک سخنرانی خود در شهر ویکتوریا در بریتیش کلمبیا گفت آزادسازی مصرف موادمخدر به ماریجوآنا در کانادا محدود خواهد ماند.
رک با بچههایتان در موضوع فنتانل صحبت کنید
پس از آنکه سال گذشته پلیس شهر ونکوور از والدین خواسته بود تا در موضوع سوءمصرف موادمخدر، بخصوص فنتانل، با بچههایشان جدی، سازنده و رک صحبت کنند، حالا مقامات بهداشت و سلامت بریتیش کلمبیا هم مشابه همین را از خانوادهها خواستهاند.
آنها میخواهند تا والدین در فضایی امن و با پرهیز از قضاوت، ولی رک، با بچههایشان در موضوع موادمخدر و مصرف آن صحبت کنند. نگرانیها و خواستههای آنها را بشنوند و کمک کنند تا کودکان راهکارهای درونی برای مبارزه با مصرف موادمخدر از جمله فنتانل داشته باشند.
منبع یک چهارم اهدای اعضای استان
در همین حال اعلام شده است که نزدیک به یک چهارم اهدای عضو در استان بریتیش کلمبیا در ماههای نخستین ۲۰۱۷ از افرادی بوده است که جانشان را بهخاطر سوءمصرف موادمخدر از دست دادهاند.
گزارش تحقیقی رسانه کانادایی میگوید که در شش هفته نخست ۲۰۱۷، از هر چهار اندامی که در استان اهدا شده است، یکیشان از تن افرادی آمده بود که جانشان را بر اثر مصرف موادمخدر از دست دادهاند.
این آمار بهنسبت مدت مشابه سال قبل، دو برابر رشد نشان میدهد: یعنی در شش هفته نخست سال ۲۰۱۶، یک اندام از هر هشت اندام اهدا شده در استان وابسته به مرگ افراد در اثر سوءمصرف موادمخدر بود.
این در حالی است که آمار درگذشت افراد بهخاطر سوءمصرف موادمخدر در بریتیش کلمبیا در پنج سال اخیر، چهار برابر گذشته شده است.
هرچند این بحران تنها به بریتیش کلمبیا و یا کانادا محدود نمیشود و یک گزارش نیویورک تایمز میگوید که امسال ایالات متحده منتظر آن است تا مابین ۵۹ هزار تا ۶۵ هزار نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جانشان را از دست بدهند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید