تاکید بر قولهای انتخاباتی در اولین سخنرانی اریکه دولت دموکرات نوین
جودیت گیشان، نماینده ملکه الیزابت دوم در بریتیش کلمبیا، برابر سنت سیاسی، سخنرانی اریکه (throne speech) را جمعه بعدازظهر قرائت کرد، هرچند این دومین مرتبه بود که امسال بر سکوی پارلمان استانی مینشست تا برنامه دولت را بخواند.
نخستین بار، او این کار را برای دولت اقلیت لیبرالهای محافظهکار به انجام رساند و پس از آنکه این دولت رای عدم اعتماد پارلمان را گرفت، حالا برنامههای دولت تازه دموکرات نوین را به رهبری جان هورگان برای سال پیش رو بیان کرد.
برنامههایی که متمرکز بر شعارهای انتخاباتی این حزب، از یک سو صحبت از چالشهای موجود استان میکردند و از آن سو، نوید از آیندهای مقرون به صرفهتر میدادند.
از چالشهای اصلی، صحبت از تغییرات اقلیمی شد که شعله آتشهای منابع طبیعی را شعلهورتر از همیشه ساخته.
در کنار آن از بحران سوءمصرف موادمخدر صحبت شد که هر روز به شکل میانگین، چهار بریتیش کلمبیایی را میکشد.
درنهایت هم از بحران مسکن و اجاره مسکن، هزینه بالای تحصیل هم صحبت شده و مرهمهای دولت تازه برایشان معرفی شدند.
از آینده سیاسی استان هم صحبت به میان آمد.
از مهمترین قولهای دولت میتوان به این موارد اشاره کرد:
بریتیش کلمبیا هم به مابقی استانهای کشور ملحق میشود و برنامه جامع کاهش فقر را در قالب یک قانون معرفی خواهد کرد.
در کنار آن، اشاره به افزایش کمک هزینه بهزیستی و ناتوانی به ازای ماهی ۱۰۰ دلار شد که پیشتر اجرایی شده است.
از ابتدای سال آینده، بلیطهای سالیانه اتوبوس مخصوص افراد ناتوان دوباره معرفی میشوند. دولت سابق برنامه این بلیطها را لغو کرده بود.
قول این داده شده تا سوراخهای قوانین اجاره مسکن گرفته بشوند و قراردادهای جامعتری معرفی بشوند و در نتیجهشان امکان افزایش گسترده اجاره خانه در گذر هر سال، گرفته بشود، هرچند هدف این باشد که «با مالک و مستاجر رفتاری منصفانه صورت بگیرد».
همچنین دولت استانی متعهد شد که تمامی بندهای اعلامیه جهانی حقوق افراد بومی را در سرتاسر استان اجرایی کند و به تمامی توصیههای کمیسون آشتی و اصلاح در زمینه مدارس اجباری بومیان، عمل کند.
اشاره به افزایش فضای مهدکودکهای استان شد ولی همچنان جزییات این گفته نشد که چطور هزینه این امکانات قرار است به روزی ۱۰ دلار در گذر یک دهه آینده، کاهش پیدا کنند.
دولت قول افزایش بودجه آموزش و پرورش در ماه سپتامبر را داد، همچنین تاکید بر این شد که هزینه آموزش زبان و فرهنگ انگلیسی برای افراد بالغ حذف میشود و کودکانی که یتیم هستند و از خانههای گروهی (foster homes) بیرون میآیند، میتوانند گستردهتر از پیش، مجانی درس بخوانند.
در زمینه پول در سیاست، قول قانونی تازه داده شد که کمکهای مالی به احزاب و سیاستمدارها را به مردمان ساکن در استان محدود کند، حداکثر کمک مشخص بشود و شفافیت بیشتری در این زمینه حاکم بشود.
سیاستمدارها هم محدودتر از گذشته بشود تا هم ارتباطهای سالمتری با لابیگرها داشته باشند و هم از جایگاه خودشان نتوانند برای سود شخصی، استفاده کنند.
همچنین پیش از نوامبر سال آینده، بایستی یک رفراندوم در سطح استان برگزار بشود و تغییر نظام انتخاباتی بیسی مطرح بشود.
با این هدف که نظام انتخاباتی استان به شیوه تناسبی است که در آن رایهای تقریبا تمامی رایدهندگان به نتیجه میرسد، برخلاف شیوه موجود انتخاب نخستنفری که در آن فقط یک برنده از دل هر حوزه رایگیری بیرون میآید.
در زمینه اقتصاد، دولت قول ساخت مدرسهها، بیمارستانها، خانهها و جادههای تازه را همراه با مشاغلی تازه در سرتاسر استان داد.
همچنین بر شکلگیری کمیسیون ابداعها تاکید شد که راه را برای گسترش بخش فنآوری در استان باز میکند.
در کنار بر حمایت از دیگر بدنههای اقتصاد، از جمله صنعت جنگلداری و صنعت چوب، معدن، کشاورزی و در کنار آن، گاز مایع تاکید شد.
همچنین قول این داده شد که حداقل حقوق ساعتی به ۱۵ دلار افزایش پیدا خواهد کرد، ولی جزییات آن و زمانبندی دقیقش همچنان نامشخص باقی ماند.
از ابتدای سال آینده هم، هزینه استفاده از بیمه استانی (اماسپی) در ابتدا کاهش پیدا میکند تا بتدریج پرداخت این هزینه از طرف مردم به شکل کامل متوقف بشود.
همچنین وعده بهبود شرایط آیسیبیسی و بیسی هایدرو بدون ارایه جزییات آن داده شد.
دو سازمانی که بشدت بدهکار هستند و پیشبینی میشود در سالهای پیش رو، نرخ استفاده از خدمات آنها تصاعدی افزایش پیدا کند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید