ونکوور رکورد ۲۰۱۶ سوءمصرف موادمخدر را در ماه آگوست شکست
بیانیه مطبوعاتی دولت شهر ونکوور میگوید که ماه آگوست امسال به نیمهاش نرسیده، رکورد مرگ بر اثر سوءمصرف موادمخدر سال ۲۰۱۶ در این شهر شکسته شده است.
بدین شکل که تا ۱۴ آگوست، ۲۳۲ نفر بر اثر مصرف موادمخدر جانشان را فقط در ونکوور از دست دادهاند و آمار ۲۰۱۶ میلادی این شهر، ۲۳۱ نفر بود.
پیشبینی شده که امسال فقط شهر ونکوور شاهد مرگ ۴۰۰ نفر باشد، در حالی که در کل استان در نیمه نخست امسال، با ۸۸ درصد رشد نسبت به ۲۰۱۶ میلادی، ۷۸۰ نفر درگذشتهاند.
در مقایسه با ۲۳۲ مرگ در هفت ماه و نیم نخست امسال، شهر ونکوور در ۲۰۱۵ شاهد ۱۳۶ مرگ، در ۲۰۱۴ شاهد ۱۰۱ مرگ و در ۲۰۱۳ شاهد ۸۰ مرگ بر اثر سوءمصرف موادمخدر بود.
شهردار ونکوور، گرگور رابرتسون در این بیانیه مطبوعاتی، با توجه به شکلگیری دولتی تازه در استان میگوید که نباید اجازه بدهیم آمارهای بالای مرگ تبدیل به «وضعیت معمول» استان بشود.
دولت دموکرات نوین یک وزارتخانه تازه برای موضوع سلامت روان و اعتیاد تشکیل داده تا بتواند با بحران فزاینده رو به رشد بریتیش کلمبیا در موضوع سوءمصرف موادمخدر هم دست به گریبان بشود.
استانی که از بهار سال گذشته، وضعیت اضطراری در این موضوع اعلام کرده است.
هرچند در کنار تشکیل وزارتخانهای تازه، مرکز کنترل بیماریهای بریتیش کلمبیا در توصیههای اخیرش به دولت استانی، خواستار تصحیح قوانین موادمخدر هم شده، موضوعی که نیازمند همراهی دولتهای شهری، استانی و فدرال در سرتاسر کشور است.
درخواست مجدد قانونی شدن تجویز پزشکی موادمخدر
برخلاف تصویر عامه که مرگهای مرتبط به سوءمصرف موادمخدر، تنها به بخش شرقی داون تاون ونکوور محدود میشود، این مرگها بیشتر به دو بحران دیگر زندگی مدرن مربوط میشوند: درد و خواب.
همانطور که وزیر بهداشت دولت فدرال پیشتر گفته بود، ریشه این بحران به داروهای مسکن و خوابآور برمیگردد.
مرکز کنترل بیماریهای بریتیش کلمبیا هم در ده پیشنهاد اصلیاش برای مهار این بحران، نخست به موضوع درد اشاره میکند و خواستار حمایت از درمانهای مناسب رودرروی موضوع درد میشود.
سپس خواستار برپایی مراکز منع سوءمصرف میشود و میخواهد تا درمانهای اعتیاد بهبود و گسترش پیدا کنند.
ولی در کنار آن، درخواست اصلی این مرکز، تصحیح قوانین مرتبط به موادمخدر است تا از مصرف این مواد جرمزدایی بشود.
این راهی است که برخی کشورهای اروپایی در مبارزه با بحران سوءمصرف موادمخدر در پیش گرفتهاند و شاهد کاهش آمار مرگ شدهاند.
چون خیلی ساده، اگر فردی نیازمند مصرف به عنوان مثال هرویین است، اگر آن را با مجوز پزشک از یک مرکز معتبر دریافت کند، هرویین مصرفی او فاقد فنتانل خواهد بود و او از مصرف آن در یک مرکز امن موادمخدر زیرنظر پرستار، نخواهد مرد.
همین موضوع میتواند در مصرف تفریحی موادمخدری همانند کوکائین هم تاثیر بگذارد که افراد غیر معتاد را در میهمانیهای سرتاسر استان در معرض خطر مرگ قرار میدهد.
چون با قانونی شدن مصرف موادمخدر، تهیهکننده و توزیعکننده مواد نسبت به کیفیت و سالم بودن آن، مسوول خواهد بود.
البته جاستین ترودو، نخستوزیر دولت فدرال بایستی اول این موضوع را قبول کند تا قوانین کشور در موضوع موادمخدر تصحیح بشوند.
او چندین مرتبه اعلام کرده است که بهرغم آمار بالای مرگ افراد در سرتاسر کانادا بهخاطر سوءمصرف موادمخدر، قصد ندارد فرآیند قانونی شدن مصرف پزشکی یا تفریحی موادمخدر را در پیش بگیرد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید