Advertisement

Select Page

بان کی مون: ایران همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می دهد

بان کی مون: ایران همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می دهد
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در یک گزارش ۱۸ صفحه ای به شصت و ششمین اجلاس مجمع عمومی این سازمان ، نه تنها از ادامه نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده است بلکه از افزایش شدت سرکوب مدافعان حقوق بشر، حامیان حقوق زنان، روزنامه نگاران و مخالفان دولت در ایران توسط مقام های جمهوری اسلامی در سال گذشته خبر داده است.

در این گزارش به نگرانی عمده نهادهای وابسته به حقوق بشر در سازمان ملل متحد در رابطه با ادامه اعمال شکنجه ، قطع عضو، بازداشت های خودسرانه، محاکمه های غیر عادلانه توسط حکومت جمهوری اسلامی اشاره شده است.

دبیر کل سازمان ملل متحد افزایش اعدام ها در سال ۲۰۱۱ میلادی، به ویژه اعدام در انظار عمومی در ایران را قابل توجه توصیف کرده است. بان کی مون همچنین به دیدار خود سال گذشته در ماه نوامبر با محمد جواد لاریجانی در نیویورک اشاره می کند که در طی این ملاقات وی موارد نقض حقوق بشر توسط مقام های دولت جمهوری اسلامی را با آقای لاریجانی در میان گذاشته و آقای لاریجانی با وعده همکاری با سازمان ملل متحد از قطعنامه محکومیت دولت متبوعش توسط دولت های عضو مجمع عمومی این سازمان ابراز انزجار کرده است.

دراین گزارش از تحولات مثبت در سال گذشته از جمله پیوستن ایران به پروتکل الحاقی به کنوانسیون حقوق کودک در دوران جنگ، همکاری های قوه قضاییه با کمیساریای عالی حقوق بشر و حضور دولت جمهوری اسلامی در مقابل کمیته منع تبیعض نژادی استقبال شده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده است در سال ۲۰۱۰ میلادی، مجموعا ۳۸ مورد نقض حقوق بشر از طرف گزارشگران ویژه موضوعی این سازمان با مقام های جمهوری اسلامی مطرح شد که تنها به ۱۳ مورد این سوالات پاسخ داده شده است.

با وجود دعوت رسمی و عمومی دولت جمهوری اسلامی از تمامی گزارشگران ویژه موضوعی سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۵ میلادی تاکنون به هیچ یک از گزارشگران اجازه بازدید از ایران برای تحقیق داده نشده است. در این رابطه بان کی مون در گزارش خود می گوید تقاضای هر ساله گزارشگر ویژه امور شکنجه برای سفر به ایران و تحقیق و تهیه گزاش، از سال ۲۰۰۵ تاکنون توسط مقام های دولت جمهوری اسلامی بی پاسخ مانده است. در کنار این تقاضا، درخواست گزارشگران ویژه موضوعی آزادی بیان، استقلال قضات و وکلای مدافع، اقلیت های مذهبی و حق دسترسی به غذا نیز بی پاسخ مانده است. اما مقام های جمهوری اسلامی قول داده اند که در سال ۲۰۱۲ اجازه خواهند داد تا تعدادی از این گزارشگران موضوعی به ایران سفر کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید مقام های حکومت جمهوری اسلامی به ویژه مقام های وزارت امور خارجه، نمایندگان مجلس، قوه قضائیه و سپاه پاسداران نسبت به انتخاب احمد شهید، گزارشگر ویژه بررسی نقض حقوق بشر در ایران واکنش نشان داده و اعلام کرده اند به آقای شهید برای تحقیق و بررسی اجازه ورود نخواهند داد.

در این گزارش به تفصیل به شرح کلیه موارد نقض حقوق بشر در سال گذشته با اعلام نام قربانیان از جمله موارد شکنجه زندانیان سیاسی و عقیدتی، اجرای مجازات شلاق، قطع اعضای بدن مجرمان، افزایش اعدام ها از جمله اعدام در انظار عمومی و اعدام افرادی که در سن نوجوانی مرتکب جرم شده اند، سرکوب مدافعان حقوق زنان، سرکوب اقلیت های قومی و مذهبی پرداخته شده است.

در گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین به عدم اساسی ترین و بنیادترین آزادی ها مانند حق آزادی بیان و ابراز عقیده، حق گردهمایی و برگزاری اجتماعات برای شهروندان ایرانی اشاره شده و اینکه هرگونه انتقادی توسط مقام های جمهوری اسلامی به شدت سرکوب می شود.

بان کی مون در حالیکه از عدم پاسخ مسئولان جمهوری اسلامی به درخواست و سوالات انبوه گزارشگران ویژه موضوعی در رابطه با موارد فاحش نقض حقوق بشر ایران ابراز نگرانی می کند، همچنان امیدوار است در سفر احتمالی ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد در آینده نزدیک به ایران، وی بتواند بدون هیچ محدودیتی برای تبادل نظر به مواردی که در این گزارش به آن اشاره شده با اعضای جامعه مدنی در ایران دیدار داشته باشد.

[صدای آمریکا]
لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights