دانشگاهیان کانادا کنفرانس ایالات متحده را به دلیل فرمان ممنوعیت ترامپ تحریم کردند
بیش از ۴۰۰۰ استادان دانشگاه، پژوهشگران و مدیران دادخواست تحریم کنفرانسهای علمی بینالمللی در ایالات متحده را امضا کردند. امضاء این طومار برای نشان دادن همبستگی با همکاران مسلمان خود است که از سوی رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا شدهاند.
گروه ترجمه شهرگان: دانشگاهیان سراسر جهان درپاسخ به ممنوعیت سفر مسلمانان از سوی ترامپ در حال تحریم کنفرانسهای بینالمللی در ایالات متحده هستند.
شانین دیا، استاد فلسفه در دانشگاه واترلو، یکی از امضاءکنندگان سکولار طومار تحریم کنفرانسهای بینالمللی در ایالات متحده است.
بیش از ۴۰۰۰ استادان دانشگاه، پژوهشگران و مدیران دادخواست تحریم کنفرانسهای علمی بینالمللی در ایالات متحده را امضا کردند. امضاء این طومار برای نشان دادن همبستگی با همکاران مسلمان خود است که از سوی رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا شدهاند.
هارون اکرم-لودی، استاد اقتصاد و مطالعات توسعه بینالمللی در دانشگاه ترنت در پیتربرو، و یکی از خیل دانشگاهیان کانادا در هیئت مدیره گفت: «این حمایت ما از همکاران (مسلمان) ما در شرایط تحت محاصره است.»
«واقعیت این است که این کنفرانسهای بینالمللی پول بزرگی را تولید میکنند. آنها چرخه مهم اقتصادی هستند. ما نمی خواهیم در این وضعیت از ایالات متحده حمایت اقتصادی کنیم.»
در درخواست اینترنتی دیگر توسط دانشگاهیان آمریکایی مبنی بر محکومیت ممنوعیت سفر مسلمانان منجر به جمعاوری بیش از ۱۸۰۰۰ امضا شد که در میان امضاءکنندگان نام ۵۰ برنده جایزه نوبل بهچشم میخورد.
یک گزارش بنیاد ملی علوم در سال ۲۰۱۳ آشکار میسازد که ۵.۲ میلیون نفر از ۲۹ میلیون دانشمندان و مهندسان در ایالات متحده آمریکا، مهاجر هستند.
در بخش دیگری از این دادخواست که در روزنامه تورنتو استار روز سهشنبه ۳۱ ژانویه چاپ شده، آمدهاست:
این طومار که به طور گستردهای توزیع شده است اذعان میکند: «این فرمان بهدنبال نهادینه کردن نژادپرستی و ترویج محیطی است که در آن نژادی از مردم به عنوان مسلمان آسیب پذیر و بسوی اعمال مداوم و تشدید خشونت و نفرت خواهد رفت.»
“در میان کسانی که متاثر از این فرمان میشوند، دانشگاهیان و دانشجویانی قرار گرفتهاند که قادر به شرکت در کنفرانس و ایجاد ارتباط آزاد عقاید نیستند. ما امضاءکنندگان بدینوسیله همبستگی خود را با کسانی که تحت تاثیر فرمان اجرایی ترامپ قرار گرفتهاند، اعلام میکنیم»
از زمانی که به اصطلاح ممنوعیت سفر مسلمانان صادر شد، انجمنهای علمی متعددی از جمله دانشگاه کانادا، فدراسیون علوم انسانی و علوم اجتماعی و کانونهای دانشگاهی آمریکا، بیانیههایی در محکومیت این فرمان صادر کردهاند.
شانین دیا یکی از امضاءکنندگان این طومار گفت: «آنها (آکادمیسینهای مسلمان) در حال حاضر احساس افسردگی و دل شکستگی میکنند. این ضربه دیگری به آنهاست. اما ما باید بطور شفاف بگوییم که مغلوب کابینه جدید ترامپ و عادیسازی روشهای دولت او نمیشویم. وقتی که من دعوت به یک کنفرانس در ایالات متحده را دریافت کنم، یک پاسخ روشن میدهم و میگویم نه! من سفر نمیکنم چون شیوهکار بطور معمول و عادی نیست.»
“جن مارکبانک استاد در تمایلات جنسی جنسیت و مطالعات زنان در دانشگاه سایمون فریزر در بریتیش کلمبیا میگوید: «من احساس می کنم که اقدام من میتواند از نظر اقتصادی اثر کمی داشته باشد اما این نقطه اساسی است. من همچنین دعوت به آفریقای جنوبی آپارتاید را رد کردم. تفاوت چندانی هم بین حکمهای امروز دولت آمریکا و آپارتاید آفریقای جنوبی از لحاظ اخلاق و عفت نمیبینم.»